Bijgewerkt: 21 september 2019

2de ster voor veilig ondernemen in winkelcentrum Waardhuizen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-05-2011

Op vrijdag 20 mei 2011 overhandigde CDA-wethouder Jan-Willem Groot (economische zaken) de 2de ster voor veilig ondernemen in winkelcentrum Waardhuizen. De winkeliers, eigenaar/beheerder, politie en gemeente kregen deze uitgereikt door de heer Duijn van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Deze ster is een symbolische mijlpaal in het veiliger maken van winkels, winkelcentra en hun directe omgeving.

Afgelopen twee jaar werd er hard gewerkt aan de veiligheid en inbraakpreventie in en om winkelcentrum Waardhuizen. In de directe omgeving is infrastructuur verbeterd. De verlichting zowel in het openbaar gebied als in het winkelcentrum zelf is inmiddels verbeterd. Het plaatsen van rolluiken bij de twee toegangen zorgden ervoor dat er geen inbraken meer zijn gemeld. Sinds eind oktober 2010 wappert bovendien de eerste officiële 100% pingebied-vlag.

Klanten kunnen hun aankopen bij alle winkels met de pinpas betalen zonder bijkomende kosten. Ook pinnen draagt bij aan de veiligheid van de klant en de ondernemer. Daarnaast is er voorlichting gegeven aan ondernemers over veiligheid en mogelijke toe te passen maatregelen. En door het adequaat optreden van politie in samenwerking met alerte ondernemers is er relatief weinig criminaliteit in het winkelcentrum.

Waardhuizen Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Staand van links naar rechts: Marcel de Weerd, buurtregisseur politie, Ron van 't End, Netjes Beheer BV, Ruth Rutten, gemeente Amstelveen, brandpreventie, Jan-Willem Groot, wethouder economische zaken, Hubert Maasdijk, winkelier Top1Toys, Willem Oosterwijk, plv wijkteamchef en op voorgrond: Maarten Duijn, HBD (Hoofdbedrijfschap Detailhandel)


Verbetering veiligheid

CDA-wethouder Jan-Willem Groot van economische zaken benadrukte tijdens de steruitreiking dat samenwerking tussen partijen van essentieel belang is om veiligheid in en om Amstelveense winkelcentra te vergroten. “Ik ben bijzonder blij met de inspanning van deze groep winkeliers hier in winkelcentrum Waardhuizen.

Zij bewijzen, dat goede afspraken en het toepassen van veiligheidsverbeterende maatregelen effect hebben.” Hij attendeerde winkeliers ook op de gemeentelijke subsidies die beschikbaar zijn voor ondernemers die een veiligheidsscan willen laten uitvoeren om hun winkel of pand beter te beveiligen.

Samenwerken aan veiligheid

De gemeente trekt het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor alle winkelcentra in Amstelveen sinds 2008 en wil hiermee de veiligheid van bezoekers, ondernemers en hun personeel vergroten. Een KVO-traject richt zich op het in kaart brengen van onveiligheidfactoren door audits en enquêtes, en vervolgens het uitzetten van een actiegerichte aanpak.

Het KVO is een samenwerking tussen ondernemers en hun personeel, politie, brandpreventie en gemeente. Kijk voor meer informatie over KVO en veiligheid op www.hbd.nl/kvo of www.amstelveen.nl/veilig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.