Bijgewerkt: 29 maart 2024

3de ster KVO voor winkelcentra Middenhoven en Westwijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-05-2012

Woensdagmiddag 16 mei 2012 ontving wethouder Groot van economische zaken de derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor winkelcentra Middenhoven en Westwijk. Winkeliers, winkeleigenaren, politie, brandweer en gemeente werkten afgelopen twee jaar opnieuw samen aan het verbeteren van inbraak-, overval- en brandveiligheid.

3de kvo Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De heer Arie van Noord voorzitter van de Ondernemersvereniging winkelcentrum Westwijk en eigenaar DA Drogist in Westwijk heette namens de ondernemers de aanwezigen van harte welkom bij de uitreiking van de 3de ster


Van Noord: 'Als voorzitter van de KVO werkgroep bedank ik de leden van de KVO voor hun inzet. Onze doelstellingen blijven gehandhaafd. Het blijven behouden en verbeteren van de leefbaarheid (schoon/heel/en veilig) en het borgen van de samenwerking tussen gemeente/brandweer/politie/eigenaar/beheer en ondernemers.


Bij winkelcentrum Westwijk zijn de laad- en loszones beter afgebakend om parkeeroverlast te voorkomen. Camera’s en inzet van straatcoaches zorgen voor minder jongerenoverlast. Ook in winkelcentrum Middenhoven zorgt de nieuwe jongerenaanpak ervoor dat jeugd minder rondhangt.

3de kvo Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) benadrukte in zijn toespraak, hoe belangrijk is uit het oogpunt van veiligheid de samenwerking van de ondernemers


Daarnaast zijn straatverlichting en verlichting in het winkelcentrum verbeterd waardoor het veiligheidsgevoel voor bezoekers en winkeliers is toegenomen. Beide winkelcentra hebben bovendien een actieve werkgroep die onder andere huisregels opstelt. Zo is uitstalling van goederen door winkeliers een aandachtspunt, dat permanent wordt bewaakt. Afgelopen twee jaren hield de gemeente opnieuw gratis preventieve overvaltrainingen voor ondernemers.

3de kvo Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Vlnr.: Marc van Beusekom(WPM groep), Ruth Rutten (gemeente), Jan Willem Groot (wethouder) Yvonne Meijers (gemeente) Maarten Duijn (HBD) Javier Alvarez Mazariegos (AH), Arie van Noord (DA drogisterij), Maarten Bobeldijk (Slagerij), Silvia Bonouvrie (de Twister), Ingrid Guezen (Globe Reisburo)Tilda Floor (Blokker), Hans van Miltenburg (Slijterij) in Winkelcentrum Westwijk


Inspanning voor gezonde lokale economie

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA, economische zaken) is zeer tevreden met deze resultaten: “Het is goed dat winkeliers, politie, brandweer en gemeente blijven investeren in deze samenwerking. In vier jaar tijd hebben beide winkelcentra veel bereikt met als bekroning deze derde symbolische ster.

Toch is het belangrijk elkaar vooral te blijven opzoeken om de bereikte stappen te verbeteren. Het werk is nooit af, maar de inspanningen van alle betrokken partners leiden uiteindelijk tot goede winkelcentra en een gezonde lokale economie.”

3de kvo Amstelveen
(Foto gemeente Amstelveen - 2012)

Vlnr.: Maarten Duijn (HBD), Wethouder Jan-Willem Groot, Yvonne Meijers, Henk Noordman (bloemist), Ivo Schipper (AH), Tom IJff (buurtregisseur politie), Ruth Rutten (achter buurtregisseur), Monique Ligtermoet( EPM Actys) en Frank van der Kemp (EMP Actys) in Winkelcentrum Middenhoven


Samenwerken aan veiligheid

De gemeente trekt het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor alle winkelcentra in Amstelveen sinds 2008 en wil hiermee de veiligheid van bezoekers, ondernemers en hun personeel vergroten. Een KVO-traject richt zich op het in kaart brengen van onveiligheidfactoren door audits en enquêtes, en vervolgens het uitzetten van concrete acties en maatregelen.

Het KVO is een samenwerking tussen ondernemers en hun personeel, winkeleigenaren, politie, brandpreventie en gemeente. Kijk voor meer informatie over KVO en veiligheid op www.hbd.nl/kvo of www.amstelveen.nl/veilig.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.