Bijgewerkt: 21 september 2019

600 euro voor KWF Kankerbestrijding

Nieuws -> Informatief

Bron: Ride for the Roses
05-05-2011

De spinning marathon voor de Ride for the Roses bij Special Sports in Amstelveen in april 2011 heeft 639,25 euro opgeleverd voor KWF Kankerbestrijding. De deelnemers stapten individueel, of in groepsverband op de fiets om op een sportieve en gezonde manier iets te doen tegen kanker.

Het zomerse weer en de Amstel Gold Race stonden de enthousiaste deelnemers van het sympathieke evenement niet in de weg. Vanaf 16.00 uur fietsten zij zich voor 25 euro per uur in het zweet onder leiding van voormalig wereldkampioen wegwielrennen Petra de Bruin. DJ Gilton Franklin zorgde voor passende, muzikale begeleiding. De opbrengst van de spinning marathon komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

Tegelijkertijd oefenden de deelnemers voor de Ride for the Roses: hét fietsevenement dat jaarlijks wordt gehouden om de strijd tegen kanker te ondersteunen. Dit jaar vindt de Ride for the Roses plaats op 4 september 2011 vanuit Aalsmeer. De tocht doet ook Hoofddorp, Vijfhuizen, Heemstede, Hillegom, Nieuw-Vennep, Leimuiden, Langeraar, Amstelveen en Uithoorn aan. Iedereen kan aan de Ride for the Roses meedoen.

Er zijn verschillende mogelijkheden: een ‘Cycle Tour’ van 100 kilometer en twee toertochten van 30 en 55 kilometer. Ook hiervan gaat de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding. Voor meer informatie en aanmelden: www.ridefortheroses.nl . Daarnaast zijn initiatieven voor evenementen zoals de spinning marathon van harte welkom. Deze acties kunnen aangemeld worden via Dick de Kuijer (kuijer@caiway.nl).

Ride for the Roses?

De Ride for the Roses is een fietsevenement, dat jaarlijks wordt gehouden om de strijd tegen kanker te ondersteunen. Initiatiefnemer is wielrenner Lance Armstrong. Lance Armstrong is een uniek persoon. Niet alleen won hij zeven maal de Tour de France, ook heeft hij zijn persoonlijke strijd tegen kanker gewonnen. Dat voorrecht is veel andere patiënten niet gegund.

In navolging van de Amerikaanse versie werd in 1998 in Amsterdam het startschot gegeven voor de eerste Ride for the Roses in Nederland ten bate van KWF Kankerbestrijding. Inmiddels heeft de Ride for the Roses de 13e editie achter de rug en hebben in al die jaren vele duizenden deelnemers en sponsoren miljoenen euro’s opgehaald voor de bestrijding van kanker.

Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Samen met duizenden anderen op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd iets doen tegen kanker. Voor meer informatie: www.ridefortheroses.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.