Bijgewerkt: 18 april 2024

7 nieuwe internationale bedrijven in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-12-2010

Amstelveen blijft internationale bedrijven aantrekken

In 2010 vestigden zich 7 nieuwe internationale bedrijven in Amstelveen, waarvan vijf afkomstig uit Azië. Daarnaast hebben drie bestaande buitenlandse organisaties hun lokale vestigingen uitgebreid. Samen zijn zij goed voor ruim 250 arbeidsplaatsen. De regio Amsterdam (Amsterdam, Almere, Amstelveen, Haarlemmermeer) trok afgelopen jaar 110 nieuwe bedrijven uit het buitenland aan.

Buitenlandse missies

Wethouder Groot van Economische Zaken (CDA) onderschrijft het belang om te blijven investeren in het vestigingsklimaat voor internationale bedrijven. “De trend van de komst van Aziatische bedrijven lijkt zich voort te zetten. Afgelopen jaar gingen verschillende bestuurders namens de Amsterdamse regio op handelsmissie naar Aziatische landen.

Omdat daar vandaan nog steeds de grootste groei te verwachten is voor de komende jaren, moeten we onze regio aantrekkelijk blijven maken voor nieuwkomers en ons blijven profileren. Bedrijfsbezoeken, hier en in het land van herkomst, maar ook goede voorzieningen in onderwijs, wonen, cultuur en ‘quality of life’ zijn essentieel om concurrerend te blijven. Want internationale bedrijven zijn ook goed voor de lokale werkgelegenheid en het MKB.”

LG Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Het kantoorgebouw van LG Electronics Benelux Sales aan de Krijgsman 1 in Amstelveen


ICT en elektronica

Het merendeel van de nieuwkomers is actief in de ICT gerelateerde industrieën en opende hier vooral hun marketing en verkoopkantoor voor (West) Europa. Het Duitse ABAS (ERP software) ging van start aan de Burg. Colijnweg. Het Indiase ICT-bedrijf BrickRed en computerspelontwikkelaar Gamania uit Taiwan openden hun deuren aan de Prof. Bavincklaan 5.

Ook vestigden vertegenwoordigings-kantoren van de Japanse Kawaso, maker van precisiemeetapparatuur en Koshin, producent van industriële pompen, in Amstelveen. Het Koreaanse Hanaro Technology gespecialiseerd in transport en logistiek vestigde zich aan de Matterhorn en het Amerikaanse elektronicaconcern Waldom startte aan de Groen van Prinstererlaan.

Uitbreiding en concentratie

British American Tobacco concentreert sinds dit jaar het hoofdkantoor voor al haar West Europese activiteiten in Amstelveen. Dit bracht een uitbreiding van ruim 200 arbeidsplaatsen met zich mee. Ook elektronicagigant LG gevestigd op het nieuwe bedrijventerrein Commerce Parc, breidde uit met een nieuwe zakelijke afdeling, goed voor 14 arbeidsplaatsen. Mitsubishi Motor Sales verplaatste haar verkoopactiviteiten van Schiphol Rijk naar de Amstelveense Bovenkerkerweg. En de Taiwanese ICT leverancier Mean Well breidde uit met vijf medewerkers aan de Spinnerij en gaat zelfs een eigen pand in Amstelveen bouwen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.