Bijgewerkt: 24 augustus 2019

ANBO meldlijn ivm hogere vermogensbijtelling

Nieuws -> Informatief

Bron: ANBO
24-01-2013

Een grote groep ouderen moet fors meer betalen aan zorg. ANBO wil inzicht krijgen in de omvang van de problemen en opent daarom een meldlijn. Per 2013 telt het vermogen veel zwaarder mee voor de eigen bijdrage AWBZ. Dat komt door de hogere vermogensbijtelling.

Mensen betaalden tot 2012 4 % vermogensinkomensheffing, en vanaf januari 2013 12 %. "Heel veel mensen zijn zich een ongeluk geschrokken, toen de brief van uitvoeringsinstantie CAK op de mat viel", zegt ANBO-directeur Liane den Haan.

De ANBO-meldlijn is tussen 10:00 en 14:00 te bereiken op 034-8466688. Ouderen, of hun kinderen kunnen de beschikking van uitvoeringsinstantie CAK ook e-mailen naar advieslijn@anbo.nl  Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) heeft de Tweede Kamer beloofd dinsdag in een brief te reageren op de ontstane ophef over onvoorziene effecten van de wet.

ANBO?

De ANBO is een vereniging onder Nederlands recht, die statutair alleen de naam ANBO draagt en in uitingsvormen het onderschrift ‘aangesloten bij de FNV’ gebruikt. De naam "ANBO" staat formeel voor Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen.

telefoon Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De ANBO-meldlijn is tussen 10:00 en 14:00 te bereiken op 034-8466688


De vereniging is opgericht om de individuele en collectieve rechten en belangen van senioren te behartigen en hun materiële, sociale en culturele positie te verbeteren, zodat zij kunnen blijven functioneren in de samenleving.

De vereniging is op 6 december 1977 opgericht en heeft haar zetel en bureau te Utrecht. De vereniging hangt geen confessionele of politieke stroming aan. Het is de grootste belangenbehartigingsorganisatie voor senioren in Nederland.

ANBO afdeling Amstelveen

De ANBO telt bijna 500.000 leden en circa 575 lokale afdelingen, verspreid over het hele land. Net als in de rest van Nederland neemt ook in ons mooie Amstelveen het aantal 50-plussers jaarlijks toe.

Vooruitkijken naar de veranderingen die komen, ook in Amstelveen, zien wij als ANBO leden dan ook als een kerntaak. Het is daarom dringend noodzakelijk, dat wij de krachten bundelen om op die manier zaken die voor ons belangrijk zijn voor elkaar te krijgen. Website: ANBO afdeling AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.