Bijgewerkt: 29 maart 2024

AanZ heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid

Nieuws -> Informatief

Bron: Jan Demming
29-11-2013

Een ingezonden brief door Jan Demming:

'AanZ, de opvolger van welzijnsorganisatie Cardanus, heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid. De knuppel die ik met alle liefde opraap. AanZ heeft het lef gehad om de twee beheerders in De Meent - Hans en Jan-Willem - geen vervolg te gunnen van hun werkzaamheden in ‘hun’ wijkcentrum.

Samen met vrijwilligers zorgden zij er tot op heden voor, dat De Meent van ’s morgens 08.00 tot ’s nachts 01.00 uur open kon blijven. Beheerder Hans schopte tijdens zijn sollicitatiegesprek bij AanZ vanwege ‘nieuwe’  voorwaarden kennelijk wat hard tegen bepaalde schenen, terwijl Jan-Willem – na ruim 15 jaar medeverantwoordelijk te zijn voor het reilen en zeilen in De Meent als best draaiende wijkcentrum in Amstelveen – plotseling niet meer voor die functie geschikt bleek te zijn….

Niet alleen AanZ, ook het college van B en W en de gemeenteraad van deze prachtige gemeente geef ik bij deze van harte een brevet van onvermogen! Het is voor mij niet en ontzettend veel anderen niet te bevatten, hoe een aantal minkukels het voor elkaar krijgt om het welzijn in Amstelveen in luttele maanden volledig naar de knoppen te helpen? Is hier sprake van een samenzwering, of provocatie? U mag het invullen.

de meent Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Ontmoetingscentrum 'De Meent' in de wijk Middenhoven


Verantwoordelijk wethouder Koops heeft het momenteel vast en zeker te druk met de tijdschriften van Prenatal en daarom wordt zij vervangen door wethouder Raat. Hoewel ik persoonlijk goed met Herbert kan opschieten, moet ik concluderen, dat hij samen met Jacqueline Koops, nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zijn biezen moet pakken. Hun inzet om het welzijnswerk in deze gemeente naar de filistijnen te helpen is te schandelijk om nader uit te leggen.

Bij eerdere reacties in de media (velen van u weten dat) heb ik geklaagd over de trage voortgang met betrekking tot de opvolging van Cardanus en de gevolgen voor professionals, docenten, cursisten, vrijwilligers en andere bezoekers. Daar werd nauwelijks iets mee gedaan en het leidde hooguit tot gegeeuw op het bekende pluche in de raadszaal. Uiteindelijk moest alles in sneltreinvaart worden afgehandeld en dat leidde, zoals nu blijkt, tot paniek en ondoordachte handelingen.

Bekend is, dat de achterban van de VVD, de grootste collegepartij, over het algemeen geen gebruik maakt van de faciliteiten in wijkcentra en dergelijke. Die partij heeft dus geen enkel belang bij het voortbestaan van welzijnsactiviteiten voor mensen die het financieel wat minder hebben. Het CDA in datzelfde college kijkt, zoals ook landelijk zolang het geval is (geweest) zowel naar links en naar rechts maar voegt niets toe.

De ChristenUnie, in arren moede in het college opgenomen om uiteindelijk toch een meerderheid te halen, bidt dat het allemaal goed zal komen en ouderenpartij OCA hobbelt er met de rollator achteraan. Misschien wat cynisch, maar toch!

Op papier ben ik strijdbaar, verbaal helaas minder. En dat is wel eens jammer. Maar ik zal me zolang mogelijk blijven inzetten voor een samenleving, waarin eenieder zich thuis voelt. Helaas echter moet ik de toekomst overlaten aan een paar, in mijn ogen, tot nu toe totaal incompetente figuren die veel ‘lullen’ maar weinig presteren. Tenslotte wens ik u veel wijsheid toe bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Maar denk alsjeblief wel na!'



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.