Bijgewerkt: 29 maart 2024

Amstelveen biedt minima korting op premie ziektekostenverzekering

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-11-2010

De gemeente Amstelveen heeft voor de komende vier jaar opnieuw een contract afgesloten met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid om de inwoners met de laagste inkomens een collectieve zorgverzekering aan te bieden. Het gaat om een ziektekostenverzekering voor inwoners die tot 110 tot 125 procent van het minimumloon ontvangen. Zij besparen daarmee 285 euro per jaar aan premiekosten.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2010)

Wethouder Jacqueline Koops van Sociale Voorzieningen en Drs. Hennie Limberger, lid raad van bestuur van Zorg en Zekerheid ondertekenen op 19 november 2010 het nieuwe contract


Het contract tussen de gemeente Amstelveen en de zorgverzekeraar bestaat uit een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een extra dekking voor zaken als Brillen, Tandheelkunde, Hulpmiddelen en Therapieën die de gemeente voor haar rekening neemt.

Zorg en Zekerheid geeft 10% korting op de basisverzekering en 12% op de aanvullende verzekering. Zorg en Zekerheid scoort goed qua dienstverlening, heeft in de regio contracten afgesloten met alle zorgaanbieders en heeft een verzekeringswinkel aan de Burgemeester Haspelslaan 45 in Amstelveen waar alle informatie wordt verstrekt.

ChristenUnie wethouder Jacqueline Koops (sociale voorzieningen): “Ik roep inwoners met de laagste inkomens op om gebruik te maken van deze verzekering. Slechts 35% van de bij ons bekende inwoners met een laag inkomen maakt gebruik van deze verzekering. Terwijl overstappen van ziektekostenverzekeraar niet ingewikkeld is. Zorg en Zekerheid heeft een verzekeringswinkel en helpt graag bij de overstap.”

Inwoners die gebruik willen maken van deze collectieve ziektekostenverzekering nemen contact op met de gemeente of downloaden het aanmeldformulier op  www.amstelveen.nl/minima


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.