Bijgewerkt: 29 maart 2024

Amstelveens Weekblad heeft nieuwe eigenaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Telegraaf Media Groep
01-02-2008

De huis-aan-huisbladen uitgeverij van TMG (Telegraaf Media Groep N.V.) en Argo Press hebben overeenstemming bereikt over de overname per 1 februari 2008 van de activa en passiva van Argo Press betreffende het Amsterdams Stadsblad.

De huis-aan-huisbladen uitgeverij van TMG geeft wekelijks ruim 80 huis-aan-huisbladen uit met een oplage van meer dan 2,5 miljoen exemplaren in Noord- en Zuid-Holland en in Flevoland. De overname betreft de wekelijkse uitgaven: Amsterdams Stadsblad, Diemer Courant, Amstelveens Weekblad, Aalsmeerder Courant, Uithoornse Courant en De Ronde Vener die in een oplage van ruim 500.000 exemplaren verschijnen.

TMG versterkt hiermee de marktpositie in de regio Amsterdam. Voor de 21 medewerkers van het Stadsblad heeft deze overname geen directe gevolgen.

100 % eigenaar

De Telegraaf Media Groep NV is al 100 % eigenaar van het Amstelveens Nieuwsblad en aldus is in feite het Amstelveens Nieuwsblad, cq. de Telegraaf Media Groep NV nog de enige uitgever van de twee lokale kranten in Amstelveen.

Het Weekblad verhaal

In 1892 bestond reeds een weekblad in Nieuwer-Amstel dat 'De Amstelbode' heette (opgericht in 1876 door pastoor Brouwers). Een jaar later zijn er twee weekbladen in Amstelveen, namelijk de reeds genoemde 'Amstelbode' en 'Het weekblad voor Nieuwer-Amstel en omstreken'.

Op 5 augustus 1895 werd Jacobus Wilhelmus geboren, die in 1923 zijn eigen weekblad stichtte, Het Amstelveensch Weekblad. Op 10 september 1963 vierde dit zijn 40-jarig bestaan. De heer Wilhelmus was niet de eerste en niet de enige die op het idee kwam een eigen weekblad voor Amstelveen uit te geven.

In 1923 bestonden er namelijk drie lokale bladen: 'de Meerbode', en de 'Nieuwe Meerbode', beide uitgegeven te Aalsmeer, en het 'R.K. Weekblad' dat te Amsterdam uitgegeven werd. Het weekblad van de heer Wilhelmus is wel het enige van de vier, dat is blijven bestaan.

Amstelveens Weekblad Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

Het kantoor van het Amstelveens Weekblad aan de Laan van de Helende Meesters in 2004.


In augustus 2005 heeft Weekmedia, de uitgeefster van het Amstelveens Weekblad haar faillissement aangevraagd. Door de hoge schulden bij drukkerij PCM werd het noodzakelijk, dat van de 16 redacteuren 5 overbleven en het gehele redactieteam naar Amsterdam moest verhuizen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.