Bijgewerkt: 29 maart 2024

Amstelveense expats krijgen energiebox

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-10-2008

Wethouder Groot van Milieu overhandigde op begin oktober 2008 energieboxen aan medewerkers van het Indiase Tata Consultancy Services (TCS). Europees directeur van TCS, Girish Ramachandran, wil op deze manier een bijdrage leveren aan het milieu- en energiebewust wonen van zijn personeel, voornamelijk afkomstig uit India. Ramachandran legde uit dat het Tata-concern veel waarde hecht aan duurzame ontwikkeling van haar diensten en producten. Zo ontwikkelt het concern bijvoorbeeld auto’s die op waterstof of perslucht rijden.

De energieboxen zijn samengesteld door de gemeente en bevatten energie- en waterbesparende middelen zoals spaarlampen, tijdschakelaars, tochtstrips, watersparende kranen en een energiegids. De producten stimuleren de expats van TCS om de duurzame ambities van hun werkgever in hun eigen woonomgeving tot uitvoering te brengen. De gemeente Amstelveen gaf tijdens de bijeenkomst voorlichting over de noodzaak om te werken aan CO2 reductie. Ook presenteerde de gemeente besparingsmethoden die iedereen op een eenvoudige manier in en om het huis kan toepassen. Amstelveen ondersteunt dergelijke initiatieven en roept ook andere bedrijven op om dit gebaar te maken voor hun medewerkers en het milieu.

Energiebox  Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2008)

Wethouder Jan-Willem Groot van Milieu met een energiebox naast mr. Girish Ramachandran European CEO Tata Consultancy Services


TCS levert automatiseringsdiensten aan wereldwijde ondernemingen. De Nederlandse vestiging is gelegen aan de Zuidas. Het bedrijf maakt deel uit van Tata Group, de grootste industrieconglomeraat van India dat ook eigenaar is van Hoogovens/Corus. TCS heeft ruim 111.000 IT-consultants in dienst verspreid over 50 landen.

Lees ook: Handelsmissie naar India

Wie is een expat?

Een expatriate of afgekort expat is iemand die tijdelijk of permanent in een land verblijft met een andere cultuur dan die waarmee hij is opgegroeid. Het woord komt uit Latijnse ex (uit) en patria (land, vaderland).

Tijdens de laatste helft van de 20e eeuw expatriatie werd gedomineerd door professionals die door hun werkgevers naar buitenlandse dochterondernemingen gestuurd en op het hoofdkantoor werden geplaatst. Vanaf het einde van de 20e eeuw maakte globalisering een wereldwijde markt voor gekwalificeerde professionals.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.