Bijgewerkt: 9 december 2019

Amstelveense winkelcentra halen 2de ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-11-2010

Op vrijdag 5 november 2010 heeft wethouder Economische Zaken Groot (CDA) de 2de ster uitgereikt voor veilig ondernemen in winkelcentra Groenhof en Kostverlorenhof. Deze ster is een symbolische mijlpaal in het veiliger maken van winkels, winkelcentra en hun directe omgeving.

Groenhof Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) (2de van rechts) tijdens de uitreiking van de 2de ster Keurmerk Veilig Ondernemen in winkelcentrum Groenhof


Om de 2de ster te halen hebben beide winkelcentra en overheidsinstanties afgelopen jaar hard gewerkt. In en rondom Groenhof is de openbare ruimte aangepakt met onder andere nieuwe bestrating en extra schoonmaak. Verder is de overlast teruggedrongen door het afsluiten van het winkelcentrum in de avonduren, betere verlichting, het aanspreken van rondhangende jongeren en extra politiesurveillance.

In Kostverlorenhof worden daarnaast ook de uitgangen ’s avonds vanaf 22.30 uur afgesloten door beveiligers. De winkels aan de buitenzijde van het winkelcentrum zijn inmiddels ook voorzien van extra veiligheidsmaatregelen, zoals rolluiken en camera’s.

Naast het KVO-keurmerk heeft Groenhof als eerste winkelcentrum in de regio Amsterdam-Amstelland het brandveiligheidskeurmerk (BGB-keurmerk) behaald. Dit betekent dat het winkelcentrum aan alle essentiële brandveiligheidseisen voldoet.

Aangifte doen

Wethouder Groot benadrukte tijdens de steruitreiking, dat samenwerking tussen partijen van essentieel belang is om veiligheid in en om winkelcentra te vergroten. “Ondernemers nemen gelukkig steeds meer hun eigen verantwoordelijkheid als het gaat om preventie en beveiliging. Daar zijn we heel blij mee. Want de gemeente, politie en justitie kunnen het niet alleen.

Maar ook het doen van aangifte als een ondernemer een misdrijf meemaakt is en blijft belangrijk. Alleen dan kunnen we betere resultaten boeken. Ook stelt de gemeente subsidies beschikbaar voor ondernemers die een veiligheidsscan willen laten uitvoeren aan hun winkel of pand.”

Samenwerken aan veiligheid

De gemeente trekt het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor alle winkelcentra in Amstelveen sinds 2008 en wil hiermee de veiligheid van bezoekers, ondernemers en hun personeel vergroten. Een KVO-traject richt zich op het in kaart brengen van onveiligheidfactoren door audits en enquêtes, en vervolgens het uitzetten van een actiegerichte aanpak.

Het KVO is een samenwerking tussen ondernemers en hun personeel, politie, brandpreventie en gemeente. Kijk voor meer informatie over KVO en veiligheid op www.hbd.nl/kvo of www.amstelveen.nl/veilig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.