Bijgewerkt: 29 maart 2024

Anders denken, anders doen

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemersvereniging Amstelveen
23-04-2012

Leid ik mezelf of laat ik me leiden? Was de vraag die op donderdag 19 april 2012 tijdens de maandelijkse ondernemersborrel van de Ondernemersvereniging Amstelveen bij Restaurant Kronenburg aan de leden werd voorgelegd.

In het kader van het jaarthema 'Anders denken, anders doen' hield OA-lid Bart de Vetten van De Vetten & Partners een presentatie. Aan het begin van de presentatie werd een aantal leden direct geconfronteerd met hun ter plekke geplaatste opmerkingen.

OA Amstelveen
(Foto OA - 2012)

Bart de Vetten tijdens zijn presentatie tussen de ondernemers


Door de directe confrontatie werd duidelijk, dat het voor mensen erg lastig is om aan te geven op welke manier zij denken en waarom zij iets denken. De Vetten is van mening, dat mensen vaak vanuit aannamen en vooroordelen denken. Dit kan leiden tot ongewenst gedrag, waarin men wordt geleid door de omgeving.

Mensen die vanuit een maatschappelijke visie denken, laten zich minder door de omgeving beïnvloeden en leiden zichzelf. De kritische vraag “Leid ik mezelf of laat ik me leiden?” zal automatisch leiden tot een ‘Anders denken en Anders doen’.

De OA kan weer terugkijken op een geslaagde bijeenkomst waaraan zo’n 80 ondernemers deelnamen. Wilt u eens kennismaken met de Ondernemersvereniging Amstelveen? Kijk dan op www.oa-amstelveen.nl of stuur een e-mail naar info@oa-amstelveen.nl .



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.