Bijgewerkt: 19 juni 2019

Belastingdienstcampagne 'Vaarwel blauwe envelop' is opgestart

Nieuws -> Informatief

Bron: Belastingdienst/Rijksoverheid
14-10-2015

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft vanmiddag 14 oktober 2015 het startsein gegeven voor de Belastingdienstcampagne 'Vaarwel blauwe envelop'. De Belastingdienst gaat steeds meer post digitaal versturen. De blauwe envelop, die dit jaar zijn 100e verjaardag viert, gaat daarmee verdwijnen.

De Eerste Kamer stemde op 13 oktober 2015 in met het wetsvoorstel Elektronisch Berichtenverkeer. Deze wet stelt de Belastingdienst in staat de interactie met burgers en bedrijven volledig te digitaliseren. Het afscheid van de envelop gebeurt geleidelijk. De eerste berichtenstroom die volledig digitaal gaat is de voorschotbeschikking van Toeslagen in november en december 2015. De berichtenstromen rondom de aangifte in 2016 gaan komend jaar nog op papier en digitaal. De digitale post wordt verstuurd naar de persoonlijke Berichtenbox op MijnOverheid. Meer informatie hierover staat op belastingdienst.nl/digitalepost.

Foto Amstelveen
(Foto Ton Harland - 2015)

Eric Wiebes, (VVD) staatssecretaris van Financiën start de Belastingdienstcampagne 'Vaarwel blauwe envelop'


Voor iedere stroom die overgaat naar volledig digitaal hanteert de Belastingdienst een gewenningsperiode van twee jaar. In deze periode worden berichten zowel op papier als digitaal in de Berichtenbox op MijnOverheid bezorgd. Mensen die niet vertrouwd zijn met digitale communicatie worden geholpen. Dat doet de Belastingdienst zelf of met inzet van andere partijen zoals maatschappelijk dienstverleners. De digitalisering van het berichtenverkeer is onderdeel van de modernisering van de Belastingdienst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.