Bijgewerkt: 23 april 2014

Bibliotheek Amstelland wint Digitale Bibliotheek 2012 prijs

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
30-03-2012

Tijdens het congres DB Update 2012 op 29 maart in Rotterdam is de publieksprijs Award Digitale Bibliotheek van het Jaar toegekend aan de Bibliotheek Amstelland. De juryprijs ging naar de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

De Award is een initiatief van het vakblad Digitale Bibliotheek (www.digbib.nl ) en wordt ieder jaar toegekend aan die (openbare, wetenschappelijke, bedrijfs) bibliotheek in Nederland, waar analoge en digitale bronnen integraal beschikbaar zijn én advies gegeven wordt bij het samenhangend gebruik daarvan – onafhankelijk van tijd en plaats.

digitale bib Amstelveen
(Foto Bibliotheek Amstelland - 2012)

Vlnr.: Niek Verweij (ICT), Christine Kempkes (directeur) en Victor van Honk (marketing) van Bibliotheek Amstelland met de gewonnen publieksprijs Digitale Bibliotheek van het Jaar 2012


Verder zijn de voorwaarden, dat de bibliotheek innovatief is, klantgericht werkt, gebruiksvriendelijk is, snel, laagdrempelig en aantrekkelijk. Overal en altijd toegankelijk, 24x7 bereikbaar zijn en een toegevoegde waarde hebben, effectieve PR- en communicatiemiddelen op gebied van voorlichting en content-aanbod bieden.

De Bibliotheek Amstelland was een van de acht genomineerden, waaronder verder de KB in Den Haag, openbare bibliotheek van Nieuwegein, Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân, de Universiteitsbibliotheek van de Vrije Universiteit, de Digitale Bibliotheek van Rijkswaterstaat, Team Ruimtelijke Kwaliteit en bereslim.nl.

Met een overduidelijke meerderheid aan stemmen wist de Bibliotheek Amstelland de prijs in de wacht te slepen. Via social-media als Facebook, Twitter, LinkedIn en door contacten in de bibliotheek zijn de bezoekers en leden van de bibliotheek opgeroepen hun stem uit te brengen. Hieraan is massaal gehoor gegeven.

‘Een mooie opsteker in deze tijd van bezuinigingen en een mooi gebaar van onze leden en iedereen die zijn, of haar stem heeft uitgebracht. Waarvoor onze hartelijke dank. Voor ons een stimulans om nog meer digitale initiatieven te starten die bijdragen aan een nog efficiëntere en klantvriendelijkere dienstverlening en meer verbinding voor onze leden en bezoekers’, - belooft directeur Christine Kempkes.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.