Bijgewerkt: 21 september 2019

Bouw Amstelveen College kan voortvarend van start

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-05-2011

Afgelopen week is er in een tweetal procedures rond het Amstelveen College duidelijkheid gekomen. In de eerste plaats heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het bestemmingsplan en in die uitspraak het verzet van de hand gewezen.

Ook hebben B en W van Amstelveen van de Amsterdamse Rechtbank vernomen, dat er geen beroepschriften in de daarvoor geldende termijn binnen zijn gekomen tegen de bouwvergunning.

Wethouder John Levie van Ruimtelijke Ordening en Sport (BBA): ‘Het is goed te horen, dat de Raad van State ons in het gelijk heeft gesteld in de bestemmingsplanprocedure. Dit bevestigt, dat we ons werk zorgvuldig hebben gedaan.

Fantastisch, dat we nu met de school aan de slag kunnen, ook omdat bij het Amstelveen College aan de Sportlaan een breedtesporthal met de capaciteit van drie gymzalen komt en nog een aparte gymzaal. Dat hebben we hard nodig.’

Wethouder Onderwijs Herbert Raat (VVD): ‘Ik ben zeer gelukkig, dat we snel aan de slag kunnen om de leerlingen en leerkrachten van het Amstelveen College een mooie nieuwe school te bezorgen aan de Sportlaan.’ Bekijk hier het plan van de nieuwbouw van het Amstelveen College.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.