Bijgewerkt: 18 augustus 2019

Burgemeester Van Zanen las voor in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
24-01-2013

Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari vinden De Nationale Voorleesdagen 2013 plaats, met als landelijke aftrap Het Nationale Voorleesontbijt. In Bibliotheek Amstelveen Stadsplein verzorgde burgemeester Jan van Zanen tijdens het Voorleesontbijt de aftrap, en gaf het goede voorbeeld door voor te lezen aan zo’n 130 kinderen van de Roelof Venema School.

voorlees Amstelveen
(Foto Victor van Honk - 2013)

Burgemeester Jan van Zanen tijdens het Voorleesontbijt in de bibliotheek


De kinderen werden ontvangen met een klein ontbijtje en na wat vragen van kinderen beantwoord te hebben, zoals ‘bent u de baas van de politie?’ las de burgemeester voor uit het tot voorleesboek van het jaar verkozen boek Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman. Met open mond luisterden de kinderen naar het verhaal en na afloop maakte de burgemeester nog even wat tijd vrij om meer vragen van de kinderen te beantwoorden.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen en is ook dé gelegenheid om te ontdekken, dat de bibliotheek ouders van jonge kinderen veel te bieden heeft. Het jaar 2013 is uitgeroepen als Jaar van het Voorlezen waarin de bibliotheek diverse activiteiten op dit gebied organiseert. Voor meer informatie kijkt u op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.