Bijgewerkt: 20 juni 2019

Burgemeester Van 't Veld las voor tijdens de Nationale Voorleesdagen 2016

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
02-02-2016

Van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari 2016 vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Doel van deze actie is het promoten van voorlezen aan jonge kinderen, zowel thuis als in de opvang en op school. Burgemeester Mirjam van ’t Veld las aan zo’n 40 enthousiaste peuters voor in kinderdagverblijf KinderRijk aan de Aalberselaan. “Zelf lees ik heel graag en voorlezen aan kinderen is niet alleen leuk, maar ook ontzettend belangrijk. De belangrijkste waarde van voorlezen is de mooie ervaring tussen volwassenen en kind. Daarnaast is het ook heel leerzaam, de woordenschat van kinderen neemt er echt door toe”, aldus de burgemeester. Zij las voor uit het tot Prentenboek van het jaar 2016 verkozen boek 'We hebben er een geitje' bij geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe.

Foto Amstelveen
(Foto V. van Honk - 2016)

Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen leest voor aan de peuters bij de kinderopvang van KinderRijk aan de Aalberselaan


Samen met opvang en scholen werkt de bibliotheek samen aan het vergroten van leesplezier. En daarmee kun je niet vroeg genoeg beginnen. Kinderen kijken vaak al uit naar het zelf leren lezen. Door hun bezoek aan de bibliotheek ontdekken de kinderen langzaam maar zeker wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft en voor het geld hoeven de ouders het niet te laten: het jeugdabonnement van de bibliotheek is tot 15 jaar gratis. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen organiseert de bibliotheek nog een voorleesvoorstelling. Milja Praagman leest op 6 februari 2016 voor in bibliotheek Aalsmeer uit 'Vergeet mij nietje' en 'Oei! een vlek!'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.