Bijgewerkt: 28 maart 2024

Burgerbelangen Amstelveen is blij met uitstel van betaald parkeren in Oude Dorp

Nieuws -> Politiek

Bron: Burgerbelangen Amstelveen
11-02-2021

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is blij met het besluit van Floor Gordon (D66) wethouder Parkeren om de invoering van het betaald parkeren in het Oude Dorp uit te stellen. Dit naar aanleiding van vragen van Pieter Monkelbaan van bbA in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN).

Aanvankelijk was de invoering van het betaald parkeren gekoppeld aan de algemene herinrichting van het Oude Dorp. Monkelbaan vroeg zich af waarom de invoering ineens naar voren was gehaald, terwijl het de bedoeling was eerst in de gebieden Keizer Karelpark, Randwijck en Elsrijk betaald parkeren met vergunning in te voeren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De Dorpsstraat van het Oude Dorp in Amstelveen op 4 februari 2021


Mede omdat de hele herinrichting van het Oude Dorp tot veel protest van de bewoners heeft geleid lijkt het de wethouder wenselijk en zorgvuldig om participatie voor de invoering van betaald parkeren in het Oude Dorp pas te beginnen nadat de herinrichting klaar is.

Pieter Monkelbaan zegt: 'Zo kan het dus ook. Deze wethouder luistert en toont zich flexibel. Randwijck, Elsrijk en het Keizer Karelpark zijn nu eerder aan de beurt, en voor de invoering van betaald parkeren in het Oude Dorp is meer tijd voor overleg beschikbaar. Een win-winsituatie.' Nu de toezegging is gedaan ziet bbA er van af om voor dit punt tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 17 februari 2021 een amendement op het voorstel in te dienen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.