Bijgewerkt: 29 maart 2024

Cameratoezicht op het Stadsplein Amstelveen van start

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb
11-03-2013

Maandag 11 maart 2013 zijn vijf videocamera's opgehangen op en rond het Stadsplein van Amstelveen. (Tenminste, dat was de oorspronkelijke bedoeling red.) Deze camera's zijn nodig om het cameratoezicht op en rond het Stadsplein mogelijk te maken. Het toezicht start op 1 april 2013, de periode ervoor wordt het camerasysteem getest en ingeregeld.  Het toezicht loopt voorlopig tot eind 2015.

cameratoezicht Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Helaas ging de CCTV-ophang demonstratie niet verder dan een videocamera uitpakken, want deze hoogwerker wilde 'niet wakker' worden


Het Stadsplein en omgeving is de tweede locatie in Amstelveen, waar cameratoezicht wordt ingezet. Eerder gebeurde dat al op het Westwijkplein. De belangrijkste doelstelling van de inzet van het cameratoezicht is het vergroten van de mogelijkheden voor politie en gemeente ten behoeve van de openbare orde en om de veiligheid te versterken.

Burgemeester Van Zanen: ‘Het is goed dat het cameratoezicht nu bijna van start gaat. De mooie dagen komen er aan en dat is altijd de periode, waarin meer mensen zich op straat begeven. Prima natuurlijk. Maar als zich structureel overlast (of erger) voordoet, dan hebben we daar vanaf nu beelden van. En kunnen we als daar aanleiding voor is, samen met politie en justitie ingrijpen.”

cameratoezicht Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Burgemeester Jan van Zanen en wijkagenten Fred van der Werff (Bankras) en Frank Diender (Stadshart) proberen er iets van te maken, ondanks het feit dat het weer op het open plein niet zo lekker is. Het is ijskoud met harde wind


Het Stadshart is een van de drukst bezochte plekken in Amstelveen: jaarlijks bezoeken veel mensen het Stadshart om te winkelen, of om een bezoek te brengen aan één van de culturele instellingen. Om te zorgen dat het Stadshart een aantrekkelijke locatie is en blijft voor de bewoners, het winkelend publiek en de ondernemers is het van belang, dat het Stadshart ook een veilige plek is.

cameratoezicht Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen laat een Bosch AutoDome camerasysteem uitpakken, dat straks aan een hoge lantaarnpaal wordt opgehangen


Sinds 2008 worden er al verschillende maatregelen ingezet om de veiligheid rond het Stadshart te borgen. Hierbij wordt nauw samengewerkt tussen de gemeente, straatcoaches, handhavers, de politie en de ondernemers in het gebied.

Samen met politie en justitie geeft de gemeente hoge prioriteit aan veiligheid in de stad. Cameratoezicht vormt een belangrijk hulpmiddel. Voor de inzet van het cameratoezicht werkt de gemeente samen met politie en het Openbaar Ministerie.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.