Bijgewerkt: 29 maart 2024

College Amstelveen besteedt welzijnswerk uit aan Cardanus in 2013

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-05-2012

De Stichting Cardanus heeft ingestemd met het voorstel van het College om offerte uit te brengen voor het uitvoeren van sociaal- culturele activiteiten en het beheer van de wijkcentra in 2013. De eerste helft van 2013 zal Cardanus ook nog het cursusprogramma uitvoeren. De organisatie zal haar activiteiten tegen een bedrag van 2.75 miljoen euro uitvoeren. Dit betekent een besparing van 250.000 euro in relatie tot het budget van 2012.

koops  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jacqueline Koops (CU) tijdens de beladen commissievergadering van B en S op 25 april 2012


Het College heeft ambitieuze plannen om de sociale samenhang in de wijk te versterken. Het welzijnswerk kan goedkoper en efficiënter. Bovendien worden volgens de nieuwe plannen de activiteiten door burgers zelf bepaald en uitgevoerd; de gemeente zorgt voor professionele ondersteuning.

Op 25 april 2012 werd in de commissievergadering gesproken over de plannen. Alle gemeenteraadsfracties lieten weten bezorgd te zijn over de tijdsdruk, waaronder het proces uitgevoerd moest worden en over het personeel van Cardanus.

Vervolgens heeft de gemeente gesprekken gevoerd met Cardanus en hen voorgesteld om een offerte uit te brengen voor 2013 om de sociaal culturele activiteiten en het beheer van de wijkcentra uit te voeren.

Na intensief overleg is overeen gekomen, dat de organisatie de activiteiten in 2013 voor 2,75 miljoen euro uitvoert. Dat betekent een besparing van 250.000 euro ten opzichte van 2012. Er is afgesproken, dat Cardanus voor 1 januari 2013 plannen overlegt over het cursusbureau, verzelfstandiging van Boemerang en de Vrijwilligerscentrale.

Doordat de welzijnsorganisatie de werkzaamheden nog een jaar uitvoert, is meer tijd ontstaan om het offertetraject en de nieuwe plannen zorgvuldig voor te bereiden en om de aanbevelingen van de raad goed te kunnen verwerken.

Het College zal de raad voorstellen de besparing in te zetten voor activiteiten binnen het sociale domein. Indien de raad akkoord gaat met de plannen, verwacht het College in het tweede kwartaal van 2013 openbare offertes aan te vragen voor het beheer van de wijkcentra en het sociaal-cultureel werk.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.