Bijgewerkt: 18 april 2014

Controleer uw inkomensgegevens en vraag om zorgtoeslag!

Nieuws -> Informatief

Bron: FNV belastingservice
30-03-2012

Teveel mensen betalen nog steeds veel te veel voor hun zorgverzekering, zonder dit te weten. Vaak denken zij, onterecht, dat hun inkomen te hoog is om in aanmerking te komen voor een zorgtoeslag. Hierdoor lopen zij honderden euro’s mis.

Dit concludeert de FNV belastingservice na zo’n 100.000 toeslagen te hebben ingevuld. En, tot nu toe, zo’n 300.000 aangiften voor de inkomstenbelasting. De FNV Belastingservice adviseert mensen om goed na te gaan, of zij in aanmerking komen voor de zorgtoeslag

De zorgtoeslag voor 2011 kan tot 1 april 2012 worden aangevraagd. Op www.toeslagen.nl kun je  in een paar minuten berekenen, of je recht hebt op een toeslag. Bij alleenstaanden ligt de inkomensgrens op 36.022 euro (bruto)  en bij samenwonenden op 54.264 euro.

Zorgtoeslag Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Teveel mensen betalen nog steeds veel te veel voor hun zorgverzekering, zonder dit te weten


Tamara Tamis, hoofd van de FNV Belastingservice: ‘’Mensen zijn blij verrast, als zij te horen krijgen, dat zij toch recht hebben op een zorgtoeslag. De extraatjes van de belastingdienst, kunnen ze in deze tijden wel goed gebruiken. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee.

De FNV Belastingservice roept haar leden en andere belastingplichtigen, ook op om hun inkomensgegevens goed te controleren! De FNV-invullers , 5500 vrijwilligers constateren, dat de belastingdienst nog te vaak verschillende inkomensgegevens hanteert voor het berekenen van de toeslagen tot en met 2011. Deze blijkt vaak ook nog eens niet juist te zijn. Wanneer deze te laag is ingeschat, moeten mensen geld terugbetalen. Wanneer deze te hoog is ingeschat, lopen mensen geld mis.

Bij het berekenen van het kindgebonden budget stuiten de FNV-invullers vooral op inkomensgegevens die niet goed zijn ingeschat door de Sociale Verzekeringsbank en dus gewijzigd moeten worden. Tamis: 'Wanneer dit niet gebeurt, worden zij geheel onverwacht geconfronteerd met hoge terugbetalingen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.