Bijgewerkt: 19 april 2024

Cursus hulp bij inburgeringsexamen bij Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
30-01-2017

Op dinsdag 7 februari 2017 gaat bij Volksuniversiteit Amstelland de cursus Hulp bij inburgeringsexamen voor expats van start! Deze cursus is voor expats die Nederlands beheersen op A2 niveau en willen inburgeren. In de lessen besteden we in de eerste plaats aandacht aan de onderdelen KNM (Kennis Nederlandse Maatschappij) en het portfolio ONA (Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt). Daarnaast wordt er ook aan de onderdelen lezen, luisteren, spreken en schrijven gewerkt. Tenslotte oefenen we met examenopdrachten voor alle onderdelen van het examen. Het programma van deze cursus ligt niet vast, per groep wordt bekeken, waar de cursisten behoefte aan hebben. Deze cursus is bedoeld als ondersteuning bij voorbereiding voor het examen. De organisatie DUO verstrekt geen lening voor deze lessen. De cursist dient het examen zelf aan te vragen. Toelatingseis: Nederlands 2, of intake.



De eerste les is op dinsdag 7 februari 2017 om 19:00 uur, in totaal zijn het 10 lessen van 2 uur. De prijs is € 160. Kijk voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden op de website, https://www.vu-amstelland.nl/cursusshow-crs.php?crs=3422,  of kom langs bij de balie op de derde verdieping van Stadsplein 97. Boek: Welkom in Nederland, 2015, 3e druk, ISBN 9789046904886. Docent: Sunnyva van der Vegt

Een indeling in taalniveaus die kunnen worden toegepast op alle Europese talen is vastgelegd door de Raad van Europa in een Gemeenschappelijk Europees referentiekader. Het niveau B1 is eenvoudige taal en wordt door de meeste mensen begrepen. Het verschil kan worden gemeten met een meetlat die loopt van A1 (laagste) tot C2 (hoogste).

Taalniveau A2: Kan zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk). Kan communiceren in simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van de eigen achtergrond, de onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven. (Bron Europees ReferentieKader). Lees meer over de taalniveaus hier. Test je kennis van de Nederlandse taal!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.