Bijgewerkt: 29 maart 2024

Daling aantal bijstandsgerechtigden in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-10-2011

Het aantal bijstandsgerechtigden dat een uitkering ontvangt in het kader van de Wet werk en bijstand of de Wet investeren in jongeren in Amstelveen is in de eerste helft van dit jaar met 2,5 procent gedaald. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van onderzoeksbureau APE die CBS cijfers heeft geanalyseerd naar omvang van gemeenten.

Landelijk gezien steeg het aantal bijstandsuitkeringen juist met 3,6 procent. Daarmee wordt 2011 het derde jaar op rij dat het aantal uitkeringen stijgt. Amstelveen staat met de daling van 2,5 procent op de vijfde plaats in de top 10 van sterkste dalers. De top 10 betreft gemeenten met meer dan 60.000 inwoners.

Koops Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Jacqueline Koops (CU)


Ondanks het grote aantal nieuwe aanvragers slaagt de gemeente Amstelveen er vaak in klanten naar werk te bewegen. Ook wordt, voordat de klant een uitkering krijgt, strikt gekeken of er wel recht op een uitkering bestaat.

Wethouder Koops (Werk & Inkomen): “Dit is een enorme opsteker voor onze klantmanagers die er alles aan doen om de uitkeringsgerechtigde aan werk te helpen. Dankzij hun inzet, maar ook dankzij de inzet van degene die weer aan de slag gaat, is het aantal gedaald. Het is fantastisch als mensen uit de bijstand komen door het vinden van werk. Ik hoop dat deze daling een trend wordt.”


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.