Bijgewerkt: 24 augustus 2019

Damn Food Waste dag 2013 in Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Grea Twint
30-06-2013

Tijdens de Damn Food Waste dag in Amsterdam op 29 juni 2013 kregen 5.000 mensen een warme lunch, bereid van voedsel, dat anders zou worden weggegooid. Vanuit twee grote veldkeukens, begeleid door Wam (Fläming Kitchen) en Para, konden de 5.000 bezoekers genieten van een bord verse soep.

damn food Amstelveen
(Foto G. Twint - 2013)

Freek Ossel, (PvdA) wethouder van de gemeente Amsterdam opent op het podium de Damn Food Waste dag 2013 op het Museumplein


Verschillende sprekers informeerden de aanwezigen over food waste (voedsel verspilling) en daarnaast konden de mensen ter plekke het pact ondertekenen, waarmee je direct jouw belofte vastgelegd om je in te zetten voor verandering in je eigen verspilgedrag.

damn food Amstelveen
(Foto G. Twint - 2013)

Toine Manders, (VVD) lid van het Europees Parlement in gesprek met de aanwezigen


Terwijl Nederlandse consumenten gerust 50 kg voedsel per jaar weggooien, hebben voedselbanken het moeilijk. Om voor beide problemen aandacht te vragen vindt Damn Food Waste het tijd voor actie.

Teams van 2 kregen 24 uur de tijd op 13 juni 2013 om zoveel mogelijk producten te verzamelen voor de voedselbank. Ze gingen langs bij de buurvrouw, opa, studiegenoten, of een grote supermarkt en ze vroegen, welke producten zij nog kunnen missen voor de voedselbank. Dit hebben een heleboel vrijwilligers gedaan en het resultaat is, prachtig!

Dit is de top 10 meest verspilde producten, exclusief dranken, uit onderzoek (in kilogram):

Melk en melkproducten
Brood, gebak en koek
Groenten
Aardappelen
Fruit
Vlees, vleeswaren en vis
Rijst en pasta
Sauzen, oliën en vetten
Kaas
Snoep en snacks

(Bron: CREM afvalsorteeranalyse)

Kijk nog rond op de website http://damnfoodwaste.com/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.