Bijgewerkt: 28 maart 2024

De Amstelveense Kinderjury kiest beste kinderboeken uit 2008

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
18-05-2009

De Amstelveense Kinderjury, een initiatief van Amstelland Bibliotheken, maakte afgelopen zaterdag 16 mei 2009 de beste kinderboeken van afgelopen jaar bekend. Maar liefst 90 kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar maakten deel uit van de jury.

Hond Amstelveen
(Anna Woltz - 2009)

De cover van het boek 'Red mijn hond'


De kinderen lazen in totaal 660 boeken. Na diverse selectierondes beslisten zij welke boeken de beste kinderboeken van 2008 zijn. In de categorie tot 9 jaar is de winnaar Red mijn hond van Anna Woltz. Op de tweede plaats staat Kakkers in Goudkust van Annemarie Bon en op de gedeelde derde plaats zijn geëindigd Het mysterie van de gevleugelde leeuw van Rindert Kromhout en Het gifbos van Frank van Pamelen.

In de categorie van 9 tot 12 jaar is de winnaar Surprise van Marion Hoffman, gevolgd door Tien dagen in een gestolen auto van Anna Woltz. Op de derde plaats eindigt Heksenhotel van Anna van Praag.

Op zaterdag 16 mei kwam schrijver Arend van Dam naar bibliotheek Middenhoven, om bij de bekendmaking van de winnende kinderboeken aanwezig te zijn. Van Dam schreef zijn eerste kinderboek in 1989. Hij schrijft voor verschillende leeftijden en vaak over historische onderwerpen, waarbij altijd een duidelijk verband is met het heden. Voor zijn boek Lang geleden ontving hij in 2008 een Zilveren Griffel.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.