Bijgewerkt: 29 maart 2024

De accordeonvereniging Concertina's vierde haar 35 jarige bestaan

Nieuws -> Informatief

Bron: Concertina's
30-03-2015

35 jaar accordeonvereniging Concertina's, dat hebben we zondagmiddag 29 maart 2015, met een mooi concert gevierd in de Paaskerk in Amstelveen. Op een podium, dat met veel voorjaarsbloemen en planten was versierd, speelde het B orkest als eerste, heel gevarieerde muziek. Van modern, zoals ZAP van de Nederlandse componist Ad Wammes tot de klassieke  Tango de Buenos Aires van Ralf Schwarzien. Het A orkest heeft ook een modern stuk laten horen, Lars Hollmers Musik. Een echte uitdaging, dat gearrangeerd is door Hauke Seifert.

Hij is dirigent van het Duitse orkest, dat 3 jaar geleden bij ons op bezoek is geweest. Dit jaar in mei hopen wij naar Duitsland te gaan om samen met hen een uitwisselingsconcert te geven. Ook het alom bekende Adios Noniño van Astor Piazolla zullen we daar samen met hen ten gehore brengen. Ook dit werk werd vanmiddag gespeeld. Natuurlijk nemen we ook de Amsterdamse grachten mee naar Duitsland, dit arrangement van de hand van Wim Valenkamp wilden we de bezoekers niet onthouden.

Na de gezellige pauze, waarbij huidige leden en oud leden elkaar hadden weer ontmoet, was het podium voor het recreanten orkest. Ook zij speelden een gevarieerd programma, waaronder Ierse volksmuziek, een mooie tango en de klassieker My Way. Voor de afsluiting van dit concert sloten alle spelers van het A- en B orkest aan om gezamenlijk af te sluiten. Met ‘One Moment In Time’ werd dit concert sfeervol afgesloten.

Foto Amstelveen
(Foto Concertina's - 2015)

Het 35 jarige jubileumconcert van accordeonvereniging Concertina's in de Paaskerk op 29 maart 2015


Toen kwam er voor dirigente Elly Meekel nog een ware verrassing. Ze werd toegesproken door één van de leden. Want niet alleen de Concertina’s bestaan 35 jaar, maar Elly is ook  50 jaar dirigent. Zij kreeg een prachtig fotoboek overhandigd van de afgelopen 50 jaar en natuurlijk een fleurig boeket. Er werd nog gezellig na gepraat en zorgde André Vrolijk op accordeon voor een ontspannen sfeer. Al met al een zeer geslaagde dag voor de viering van ’35 jaar Concertina’s’!

Accordeon Vereniging Concertina’s Amstelveen

De Concertina’s is een actieve en energieke accordeonvereniging die in 1979 is opgericht. De muzikale leiding van de verschillende orkesten is vanaf de dag van oprichting in handen van dirigent Elly Meekel.

De vereniging heeft drie orkesten, waarmee wij aan zeer uiteenlopende activiteiten deelnemen. Een noemenswaardig hoogtepunt uit het verleden was een eerste plaats op het laatste Wereld Muziek Concours, waaraan accordeonorkesten konden deelnemen. Recentere successen zijn in 2001 behaald op het 7de internationale Concours in Innsbruck, Oostenrijk. Het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde verenigingsorkest eindigde hier op een derde plaats. Nog nooit is een accordeonorkest uit Nederland zo hoog geëindigd. Maar ook de andere orkesten hebben in Innsbruck een goede prestatie geleverd.

Niet alleen doen onze orkesten mee aan internationale concoursen. Meerdere malen gaf de Russische muziekpedagoog Wjatscheslaw Semionov onze orkesten een masterclass en werkten wij met deze accordeonvirtuoos samen bij concerten. Ook in de toekomst zal deze samenwerking voortgezet worden.

Dichter bij huis werken wij onder andere samen met zusterverenigingen en koren. Ook verzorgen wij gezellige optredens in verzorging- en buurthuizen. Verder geven wij elk jaar met alle orkesten een concert, waarvoor al onze donateurs persoonlijk worden uitgenodigd. Naast deze en nog vele andere activiteiten van onze vereniging is het voor de leden ook mogelijk individueel deel te nemen aan evenementen van de NOVAM, de Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica. Voorbeelden hiervan zijn voorspeeldagen, vormingsweekenden en play-ins.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.