Bijgewerkt: 19 april 2024

De invloed van energie op levensgeluk

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
30-10-2011

In het RTVA radioprogramma Eén Amstelveen dit keer de Amstelveense drs. Denise Janssen, leefstijlcoach. Zij vertelt over de betekenis van harmonie in de samenleving vanuit energetisch bewustzijn.

Hoe belangrijk is energie voor de enkeling? Hoe belangrijk in het groepsproces of in de samenleving? En kan de omgeving invloed hebben op het levensgeluk? Als Feng Shui deskundige legt zij uit hoe je energie kunt brengen op plaatsen waar dit ontbreekt. Basis is de 5 elementenleer.

Deze zijn: Hout, met de opwaartse energie van de zon in de vroege ochtend. Vuur: De zomer, het midden van de dag, waarop de zon op zijn hoogst is en van Oost naar Zuid beweegt. Aarde: De vroege herfst, een dalende zon die aarde-energie naar de woning straalt. Metaal: De late herfst, de ondergaande zon die de aarde verwarmt en energie opslaat. Water: De winter of de nacht. Hoewel alles in rust lijkt vindt er ook hier een stroming van energie plaats.

Janssen Amstelveen
(Foto C. Willems - 2011)

drs. Denise Janssen
In harmonie zijn met jezelf en anderen is een zaak van inzicht, aldus Denise. Juist in deze tijd van economische crisis zie je meer en meer de behoefte ontstaan naar innerlijke balans, zowel rationeel, intellectueel, als empathisch, gevoelswaardig en ook spiritueel. De oosterse benadering van het leven die uitgaat van de eenheid met de natuur, de verbinding tussen vrouwelijke en mannelijke energie en het bewust zijn hiervan hebben Denise geïnspireerd om persoonlijke energetische profielen te ontwikkelen als coach.

De profielen vormen de basis van haar werk, zowel voor het individu, als voor groepen en bedrijven. Wij met andere mensen en onze omgeving hebben een unieke interactie, die door onze energetische profielen elkaar voeden of uitdagen op basis van de 5 elementenleer. De essentie van ieders balans vinden met elkaar is haar werk. Die essentie is de passie en de kracht van de mens, die ondergesneeuwd kan zijn door een opgelegde en onnatuurlijke zienswijze. Die passie en die kracht zoeken en vinden, daar is haar coaching op gericht.

Met ontroerende actuele voorbeelden wordt helder wat leven vanuit je eigen kracht in de samenleving kan betekenen. Sociale bewogenheid en ideeën die niet uitsluitend op geld gebaseerd zijn, zoals haar werk bij de Vrijwilligerscentrale van Cardanus als Taalcoach, horen ook bij leefstijl. Mooi om te luisteren naar een vrouw die in stilte in onze woonplaats haar passie ‘mensen coachen’  op de kaart zet!

Eén Amstelveen: te beluisteren op: Radio Ether 107.2 FM, Radio Kabel 102.8 MHz, via TekstTV/kanaal 45 en natuurlijk  ook via de website: www.rtvamstelveen.nl,  (klikken op ‘Beluister radio live’ rechtsboven) Uitzending: dinsdag – donderdag - zaterdag: 12.00 uur + zondag: 19.00 uur



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.