Bijgewerkt: 20 augustus 2019

Debatfinale Rotary Leerlingendebat 2012 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Ton Kotterer, Rotary Amstelveen-Amstel
24-02-2012

Op woensdag 7 maart 2012 om 19.00 uur start in het Keizer Karel College aan de Elegast 5 te Amstelveen de Amstelveense debatwedstrijd van het Rotary Leerlingendebat 2012. Leerlingen van 4-VWO van het Amstelveen College, het Hermann Wesselink College en het Keizer Karel College zullen hun uiterste best doen het publiek, maar vooral de jury, van hun gelijk te overtuigen.

debat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het team van het Keizer Karel College won het Leerlingendebat 2011 van HWC. De foto is gemaakt tijdens het debat op woensdag 16 maart 2011 in het Hermann Wesselink College


De winnaar treedt enkele weken later in het strijdperk tegen de winnaar van het Belgische Rotary Leerlingendebat. Het unieke van deze debatcompetitie is, dat het een louter Amstelveense aangelegenheid is. Andere debatprojecten zijn vaak landelijk.

De leerlingen zijn getraind in debatvaardigheden door het Nederlands Debat Instituut, een toonaangevende organisatie op dit gebied. Het belooft dan ook weer een spetterende wedstrijd te worden met als thema Winnen met woorden.

Rotaryclub Amstelveen-Amstel wil met haar inspanningen voor het Leerlingendebat bijdragen aan betere communicatie in de samenleving om zo samenwerking en vrede te bevorderen.

De jury bestaat uit de rectoren van de scholen: Liesbeth Pels Rijcken van het Keizer Karel College, Mark Manders van het Amstelveen College en Ton Liefaard van het Hermann Wesselink College. Daarnaast zal ook een jury van deskundige Rotaryleden de debatten beoordelen.

Wie gaat er deze keer Winnen met Woorden? Woensdagavond zal de aula van het Keizer Karel College zinderen van spanning bij de deelnemers, klasgenoten en vrienden, ouders, leerkrachten en iedereen die wil genieten van een woordensteekspel op hoog niveau.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.