Bijgewerkt: 20 september 2019

Deense muziekdocenten bezoeken Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Muziek- en Dansschool Amstelveen
10-05-2011

Internationale belangstelling voor het muziekonderwijs in Amstelveen

Op vrijdag 13 mei 2011, zal een aantal Deense muziekdocenten de Muziek- en Dansschool in Amstelveen bezoeken. De Deense gasten zijn een lang weekend op studiereis in Nederland en bezoeken een aantal culturele instellingen in de Amsterdamse regio.

Blazers Amstelveen
(Foto Muziek- en Dansschool Amstelveen - 2011)

Jonge kinderen spelen op hun blaasinstrumenten in de blazersklas van basisschool 'De Cirkel'


Naast een rondleiding in het gebouw van de Muziek- en Dansschool aan het Stadsplein zal er een bezoek worden gebracht aan basisschool De Cirkel. Daar zullen zij een les van de blazersklas bijwonen.

Amstelveen heeft op het moment 4 blazersklassen op scholen: bij De Cirkel, De Westwijzer, De Triangel en de Michiel de Ruyterschool.  Bij de blazersklassen  leren de kinderen in een tweejarige cursus een blaasinstrument bespelen. Samenspel staat vanaf het begin van de cursus centraal. De lessen en repetities van de blazersklassen zijn op de locatie van de genoemde basisscholen. Deze zijn over het algemeen direct aansluitend op de schooldag.

De Cirkel heeft deze lessen tijdens de schooluren geprogrammeerd. In het kader van de Cirkelacademie volgen ruim 20 kinderen de lessen bij de blazersklas. De leerlingen van deze klas zijn afgelopen september gestart met de cursus en willen graag hun vorderingen aan de Deense gasten tonen.

Na het bezoek aan de Cirkel-blazersklas zullen de Scandinavische gasten een aantal lessen en repetities van de Amstelveens collega’s bijwonen in het gebouw van de Muziek- en Dansschool aan het Stadsplein.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.