Bijgewerkt: 21 augustus 2019

Digitaal grondwaterloket in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-02-2012

Amstelveen gaat extra aandacht besteden aan grondwateroverlast. De gemeente wil dat de grondwaterstand geen structurele overlast veroorzaakt bij bewoners en bedrijven.  Hiertoe is in samenwerking met waterschappen Rijnland en Amstel, Gooi en Vecht een grondwaterzorgplan opgesteld. Onderdeel van het plan is een digitaal grondwaterloket met gerichte informatie over grondwaterzorg en de mogelijkheid om zelf meldingen te doen.

Grondwatermeter Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Een grondwatermeter bij Speelboerderij Elsenhove in Amstelveen


In 2008 hebben gemeenten de zorg voor het grondwater als wettelijke taak toegewezen gekregen. Dat dit geen theoretische taak is blijkt wel uit het feit, dat in 2010 en 2011 een aantal zeer heftige regenbuien ernstige overlast veroorzaakten voor burgers, bedrijven en verkeer.

Wethouder John Levie (BBA) van infra: “Voorgaande jaren tonen aan dat grondwateroverlast een reëel probleem is. Extra zorg en aandacht hiervoor draagt bij aan het oplossen en voorkomen van deze problematiek.” Het grondwaterzorgplan komt ter voorbereiding raadsbesluitvorming in de Commissie RWN op 13 maart 2012.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.