Bijgewerkt: 28 maart 2024

Drugsweek op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Rijksoverheid
20-04-2012

Het Schipholteam, een samenwerkingsverband van Marechaussee en Douane dat op de luchthaven drugssmokkel bestrijdt, heeft de afgelopen dagen een aantal drugsvangsten gedaan.

Eergisteren 18 april 2012 werd een man uit Slowakije aangehouden, nadat in zijn koffer tientallen sigarenkokers werden aangetroffen, gevuld met cocaïne. Dezelfde dag werd een koffer met circa 26 kilo cocaïne onderschept in de bagagekelder. Het Schipholteam doet onderzoek naar de mogelijke verdachte en de herkomst van de koffer.

sigarenkokers Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2012)

Sigarenkokers gevuld met cocaïne



Op dinsdag 17 april 2012 arresteerden rechercheurs van het Schipholteam een Roemeen, die cocaïne uit Marokko probeerde in te voeren. Douaniers troffen bij de koerier de drugs aan, die verwerkt zat in een dubbele bodem in een koffer. Het Schipholteam doet verder onderzoek naar de aangehouden verdachten en de aangetroffen cocaïne.

Het Schipholteam is een gezamenlijk drugsbestrijdingteam van Douane en Koninklijke Marechaussee op de luchthaven Schiphol. Het team bestrijdt het in-, uit- en doorvoeren van verdovende middelen in de passagierslijn. In 1992 is het team opgericht om een efficiënt middel te zijn tegen criminele organisaties, die proberen om verdovende middelen via de passagierslijn Schiphol binnen te brengen.

Het unieke van het Schipholteam is het delen van zowel controle- als opsporingsbevoegdheden tussen de Marechaussee en de Douane. Op deze wijze ontstaat een goede mix tussen enerzijds kennis en ervaring op het gebied van goederencontrole en anderzijds op het gebied van opsporing en personenverkeer.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.