Bijgewerkt: 21 september 2019

Drukbezochte netwerkavond voor startende ondernemers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-05-2011

Maandagavond 9 mei 2011 kwamen ongeveer 80 startende ondernemers bij elkaar in het raadhuis van Amstelveen voor een netwerkbijeenkomst over Social Media. De deelnemers kregen tips en adviezen aangereikt door internetdeskundige Sigrid van der Hoeven en konden hun LinkedIn profiel ter plekke verbeteren.

Ondernemers konden ook meteen hun portretfoto laten maken voor hun LinkedIn pagina. Social Media wordt ook bij zaken doen een steeds belangrijker acquisitie-instrument. De gemeente Amstelveen, Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) en de Kamer van Koophandel regio Amsterdam organiseerden samen deze bijeenkomst.

Foto Amstelveen
(Foto gem. Amstelveen - 2011)

Netwerkavond startende ondernemers in het Raadhuis


Social Media?

Social, of in het Nederlands Sociale Media zijn media voor sociale interactie, met behulp van zeer toegankelijk en schaalbare communicatietechnieken. Social media is het gebruik van op het web gebaseerde mobiele technologieën om de communicatie te gebruiken in interactieve dialoog.

Sociale media is tegenwoordig het integraal onderdeel van de dagelijkse leven van vele mensen op Aarde en miljoenen gebruiken onder andere Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn om zaken bekend te maken, of gewoon bij te kletsen.

Marketing

Een van de belangrijkste componenten in een succesvolle sociale media marketing implementatie is het bouwen van de zogenaamde 'sociale autoriteit'. De sociale autoriteit is ontwikkeld, wanneer een persoon of organisatie zelf een 'expert' wordt in hun vakgebied.

Door dit proces van 'het bouwen van de sociale autoriteit' wordt de sociale media echt krachtig. Dat is waarom een van de fundamentele concepten in de sociale media is geworden, dat u uw bericht via de sociale media niet onder controle heeft, maar u kunt gewoon deelnemen aan de 'conversatie' in de hoop, dat u een relevante invloed kan uitoefenen in dat 'gesprek'.

Social media op veel terreinen

Op verschillende terreinen zijn de media activisten bezig, zoals op communicatie gebied:

Blogs: Blogger, ExpressionEngine, LiveJournal, Open Diary, TypePad, Vox, WordPress, Xanga

 Microblogging: FMyLife, Foursquare, Jaiku, Plurk, Posterous, Tumblr, Twitter, Qaiku, Google Buzz, Identi.ca Nasza-Klasa.pl

Op locatie gebaseerde social netwerken: Foursquare, Geoloqi, Gowalla, Facebook places, The Hotlist

Social networking: ASmallWorld, Bebo, Cyworld, Diaspora, Facebook, Hi5, Hyves, LinkedIn, MySpace, Ning, Orkut, Plaxo, Tagged, XING , IRC, Yammer

Gebeurtenissen: Eventful, The Hotlist, Meetup.com, Upcoming

Informatie:  Netvibes, Twine (website)

Samenwerking, autoriteit

Wikis: PBworks, Wetpaint, Wikia, Wikimedia, Wikispaces

Social bookmarking : CiteULike, Delicious, Diigo, Google Reader, StumbleUpon, folkd

Social Media Gaming: Empire Avenue

Social news: Digg, Mixx, NowPublic, Reddit, Newsvine

Social navigation: Trapster, Waze

Content Management Systems: Wordpress, Drupal, Plone

Document Managing and Editing Tools: Google Docs, Syncplicity, Docs.com, Dropbox.com

Collaboration: Central Desktop

Multimedia

Photography and art sharing: deviantArt, Flickr, Photobucket, Picasa, SmugMug, Zooomr

Video sharing: Sevenload, Viddler, Vimeo, YouTube, Dailymotion, Metacafe, Nico Nico Douga, Openfilm

Livecasting: Justin.tv, Livestream, OpenCU, Skype, Stickam, Ustream, blip.tv, oovoo, Youtube

Music and audio sharing: ccMixter, Pandora Radio, Spotify, Last.fm, MySpace Music, ReverbNation.com, ShareTheMusic, The Hype Machine, Groove Shark, SoundCloud, Bandcamp, Soundclick, imeem.

Presentation sharing: scribd, SlideShareAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.