Bijgewerkt: 18 september 2019

Eerste bewoners Zonnehuis Amstelveen verhuisd naar Westwijk

Nieuws -> Informatief

Bron: Zonnehuisgroep Amstelland
12-05-2011

Op zondag 8 mei 2011 is de eerste groep bewoners heeft het oude Zonnehuis in Amstelveen verlaten en is verhuisd naar het nieuwe verpleeghuis, het Zonnehuis Westwijk aan de Jasmijnlaan in Amstelveen.

Het Zonnehuis Westwijk heeft 91 plaatsen verdeeld over 14 kleinschalige woongroepen voor 6 of 7 mensen. Er zijn groepswoningen voor zowel mensen die somatische zorg nodig hebben als mensen die psychogeriatrische zorg nodig hebben.

Zonnehuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De nieuwbouw van de Zonnehuisgroep Amstelland aan de Jasmijnlaan in Westwijk


Voor veel bewoners is de nieuwe omgeving nog even wennen, maar de eerste geluiden zijn positief. Lekker veel ruimte en iedere groepswoning heefteen eigen buitenruimte. En dat is genieten met dit mooie weer!

Het Zonnehuis Westwijk is het eerste van drie nieuwe gebouwen waar tussen nu en de zomer naartoe verhuisd zal worden. Eind juni wordt er verhuisd naar de twee nieuwe gebouwen op het terrein van het huidige Zonnehuis Amstelveen en tot slot gaan ongeveer 40 bewoners van het huidige Zonnehuis Amstelveen naar de nieuwe Luwte. Met de verhuizing van deze bewoners naar De nieuwe Luwte gaan ook de bewoners van de Tijdelijke Luwte verhuizen naar hun nieuwe gebouw. Het oude Zonnehuis Amstelveen zal in september worden gesloopt.

Het verhuizen van een verpleeghuis is een hele klus. Al maanden wordt hard gewerkt aan het gereedmaken van de nieuwe gebouwen, de inrichting, de tuinen en het toewijzen van woningen en afdelingen aan bewoners en medewerkers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.