Bijgewerkt: 23 april 2024

Fokus wonen gered

Nieuws -> Informatief

Bron: Gerda Polman
22-09-2011

De cliënten van de Fokuswoningen aan De Weteringsbrugmolen in Amstelveen kunnen opgelucht ademhalen. De staatssecretaris heeft een brief geschreven, waarmee zij tegemoet komt aan de belangrijkste bezwaren van de bewoners met een zware lichamelijke handicap.

Zij kunnen nu gebruik blijven maken van assistentie op afroep, die 24 uur per dag beschikbaar is. De oorspronkelijke plannen van de staatssecretaris stamden van vóór de zomer. Daarin werd een einde gemaakt aan de unieke kenmerken van Fokuswonen, waardoor cliënten in een verpleeghuis terecht dreigden te komen.

Vorige week woensdag vond het debat plaats in de Tweede Kamer, waarvoor veel bewoners waren afgereisd naar Den Haag. Het bleek, dat de Kamerleden en de staatssecretaris goed hadden geluisterd naar de vele persoonlijke verhalen van cliënten. Ook cliënten uit Amstelveen hadden actie gevoerd.

Fokuswonen volgens Monique Wijnen

Zij hebben onder andere handtekeningen verzameld, brieven en e-mails aan politici verstuurd en filmpjes op You Tube geplaatst. Ook de Amstelveense fractievoorzitters en wethouder werden door hen ingeschakeld.

De details van de nieuwe plannen moeten nog worden uitgewerkt, maar de cliënten vertrouwen erop, dat dat op een gunstige en constructieve manier zal gebeuren, zodat hun zelfstandige manier van leven gewaarborgd blijft.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.