Bijgewerkt: 19 april 2024

Geen tijdelijk jeugdcentrum

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
03-12-2008

Burgemeester en Wethouders willen afzien van de bouw van een tijdelijk jongerencentrum aan de Zetterij. In plaats daarvan willen B en W inzetten op het zo snel mogelijk realiseren van een definitief centrum op dezelfde plek.

Als de gemeente alle zeilen bijzet om versneld het jongerencentrum te realiseren, dan moet het eind 2010 gereed kunnen zijn. Als dit lukt, is het gezien de kosten niet meer de moeite om nog een tijdelijk centrum neer te zetten. Dat opperen Burgemeester en Wethouders in de 'Visie op vrijetijdsaanbod jeugd in Amstelveen'.

Een nieuw jongerencentrum moet meehelpen de overlast van jongeren in Amstelveen-Zuid te verminderen. Daarbij is het niet de bedoeling dat het centrum er alleen voor probleemjongeren komt. Voor het nieuwe centrum hebben B en W voorkeur voor een podium-opzet, of een voorziening voor diverse leeftijdsgroepen, waarbij het centrum fungeert als 'talentontwikkelcentrum'.

Jongeren moeten gestimuleerd worden om hun talenten te ontwikkelen. Dat vereist een gebouw met meerdere ruimten voor uiteenlopend gebruik. Verder is een belangrijk onderdeel van de opzet een sportveld. Volgens deskundigen is het maar beperkt mogelijk deze opzet tot z'n recht te laten komen in een tijdelijk gebouw. Ook de uitstraling van een porto-cabin-achtig gebouw past niet bij de nagestreefde podium-opzet. De kans is daardoor groot dat het tijdelijke centrum niet het publiek trekt dat het definitieve centrum moet gaan trekken.

In plaats van een tijdelijk centrum wordt onder meer gekeken naar aanpassingen in het bestaande aanbod van de jeugd en aanpassing van de openingstijden. Het college wil over de hele linie het aanbod van jongerencentra verbreden om een groter deel van de jeugd aan te spreken. Nu is het zo dat een jongerencentrum vaak door een beperkte groep wordt geclaimd. Burgemeester en Wethouders willen die tendens doorbreken. Jongeren blijven een belangrijke aandachtsgroep voor de gemeente, aangezien hun aantal de komende jaren groeit.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.