Bijgewerkt: 28 maart 2024

Geen verplichte zondagopening en boete van 2,500 euro in Stadshart

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
01-11-2013

Wethouder Groot, informeert de gemeenteraad van Amstelveen:

Geachte leden van de gemeenteraad,

Via huurders van het Binnenhof is ons ter ore gekomen, dat Unibail Rodamco op 29 oktober 2013 een nieuw huishoudelijk reglement gaat voorleggen aan de (zakelijke) huurders in het Stadshart Amstelveen.

Hierin zou onder meer een boetebeding staan van € 2.500,- voor winkels die niet op zondag geopend zijn. Hierop heeft wethouder Groot bij Unibail Rodamco geïnformeerd, of dit daadwerkelijk het geval was.

stadsplein Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het Stadsplein van Amstelveen


Immers, voorafgaand aan het besluit van de gemeenteraad in december 2012 inzake de zondagsopening was van Unibail Rodamco de informatie ontvangen, dat er geen specifieke boetebepaling op 'het niet opengaan' op zondag is.

Het antwoord van de heer John van Haaren van Unibail Rodamco luidde als volgt:…'bij deze bevestiging, dat wat betreft UR de verplichte zondagopening en boete van € 2,500 geen onderwerp van besluitvorming is morgen...' Wij veronderstellen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend, burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen, de secretaris mr. R.J.T. Schurink, de burgemeester mr. J.H.C. van Zanen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.