Bijgewerkt: 20 april 2024

Gemeente Amstelveen neemt verdere stappen naar deregulering

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-09-2011

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) van Economische Zaken is in overleg met vertegenwoordigers van ondernemend Amstelveen over het versoepelen van regels en vergunningen voor het bedrijfsleven. Daarnaast stroomlijnt de gemeente haar interne bedrijfsvoering om vergunningstrajecten versneld te laten verlopen. Deze en andere punten koppelt de wethouder in een brief terug aan de gemeenteraad en ondernemers.

Deregulering is een belangrijk aandachtsveld van de Amstelveense Politieke Agenda. Wethouder Groot: “Juist nu de economische vooruitzichten onzeker zijn, moeten bedrijven en ZZP-ers zich vooral bezig houden met ondernemen en niet belast worden met soms lange vergunningstrajecten.

JW groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA)


We hebben begin 2010 de exploitatievergunning Horeca al vereenvoudigd door het onder andere volledig digitaal aan te bieden. En inmiddels is de WABO van kracht die het aanvragen van bouw- en milieuvergunningen vereenvoudigt. Daarnaast werkt de gemeente aan verbetering van haar diensten en producten zoals betere communicatie bij handhaving en bij aanpassing van belastingtarieven. Ik roep ondernemers op om dit soort verbeterpunten te blijven aandragen. ”

Tijdens structureel overleg tussen gemeente en ondernemers (bij voorbeeld in het Platform Ondernemers Amstelveen) staat deregulering regelmatig op de agenda. Ook bij de gemeentelijke Balie Bedrijven kunnen ondernemers terecht met hun vragen of adviezen over minder regels bij het ondernemen. Zo kunnen zij aangeven, wat zij als verbeterpunten zien in bijvoorbeeld vergunningstrajecten. Balie Bedrijven ondersteunt bovendien bij het aanvragen van vergunningen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.