Bijgewerkt: 21 september 2019

Geslaagde Praat met de Raad in 'De Meent'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-05-2011

Op donderdag 19 mei 2011 was in De Meent de zesde bijeenkomst van Praat met de Raad. Deze ontmoetingsavond tussen raadsleden en inwoners van Amstelveen werd goed bezocht. Ruim veertig bezoekers gingen het gesprek aan met de 23 aanwezige raads- en burgerleden.

Inza Gast, raadslid van de VVD, opende de avond en heette alle aanwezigen van harte welkom. Zij benadrukte het belang, dat de raad hecht aan dit soort ontmoetingsbijeenkomsten, waarbij inwoners zomaar even ‘bij de raad binnen kunnen lopen’ om te praten over wat hen bezig houdt.

Dingen waar zij zich zorgen over maken, waarvoor zij de aandacht willen vragen. Suggesties kunnen doen, vragen kunnen stellen. Om laagdrempelig met elkaar van gedachten te wisselen.

praat Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Evi Duijnhouwer (m) na de overhandiging van de handtekeningen aan Inza Gast, raadslid van de VVD


Acht personen namen de gelegenheid te baat om op de zeepkist te klimmen om alle aanwezigen toe te spreken. Evi Duijnhouwer bood namens de leerlingen, hun ouders en leerkrachten van de Willem Alexanderschool vele handtekeningen aan tegen de sluiting van de bibliotheek in Middenhoven.

Ook andere sprekers spraken zich uit tegen de sluiting van dit filiaal. Andere onderwerpen die aan bod kwamen, waren Cardanus, het interculturele vrouwenplatform, de effecten van de bezuinigingen op de Meerkamp en de zwemverenigingen en de bouwplannen voor een Albert Heijn aan de Amsterdamseweg.

Na de bijdragen vanaf de zeepkist gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek. Over de hierboven genoemde onderwerpen, of over andere zaken. De geanimeerde gesprekken werden onderbroken door een kort optreden van het zangkoor Ongekend Sentiment. Zowel de bezoekers als de raadsleden waren aan het eind bijzonder te spreken over de ontmoetingsavond.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.