Bijgewerkt: 23 september 2019

Gezellig samen koken in 'De Pantry'

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
24-05-2011

Sinds maart 2011 is aan de Dorpsstraat gevestigd de Kookstudio en Lunchroom 'De Pantry'. Tussen de middag kun je er een broodje eten, of halen, daarbuiten kun je er gezellig samen je eigen maaltijd koken en nuttigen. Of leren hoe je een eenvoudige, maar toch lekkere en gezonde maaltijd bereidt.

De Pantry Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Yvette van den Heuvel in de cockpit van haar 'Pantry'


De naam 'De Pantry' verwijst onmiskenbaar naar de luchtvaart. Boordkeukens van vliegtuigen worden zo genoemd. Eigenaresse Yvette van den Heuvel blijkt dan ook 25 jaar stewardess geweest te zijn bij de KLM. „Maar ik wilde ook altijd zelf iets beginnen," zegt ze. „Iets met koken, dat is echt een passie van mij.

Ik word wat ouder, de kinderen worden groter en als ik het nu niet doe, dan komt het er niet meer van. Ik ging ideeën uitwerken en zorgen voor de benodigde kennis en papieren. En op zoek naar een geschikte locatie. Dit pand aan de Dorpsstraat kwam vrij en een paar uur nadat ik daar een mailtje over had gekregen, zat ik hier. Daarna was alles heel snel geregeld."

Kookcafé's zijn er volop in Amsterdam, maar voor Amstelveen is het concept nieuw. „Mensen "koken eerst samen en eten het vervolgens gezellig op," licht Yvette toe. „De nadruk ligt op gezelligheid. Wij zorgen voor de ingrediënten. Het gaat het niet om ingewikkelde maaltijden, maar om het met eenvoudige middelen iets bijzonders maken.

De Pantry Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het interieur van 'De Pantry'


Voor wie zwaardere culinaire eisen stelt, kan ik desgewenst een professionele kok inhuren." Voor kinderfeestjes en -partijtjes is er op woensdag en zaterdagmiddag het Kinderkookcafé. Er is dan ruimte voor tien tot vijftien kinderen. Kosten 15 euro per kind, inclusief een drankje voor ouders als die de kinderen komen ophalen.

Verder biedt de 'De Pantry' een reeks workshops aan: sushi's, koken met de Tajine (voor Marokkaanse gerechten), de Hollandse keuken, simpel koken, tapas, Italiaans zonder pasta, cup-cakes en snelle verwentoetjes. „De sushi-workshop bijvoorbeeld, is op vrijdagavond," vertelt Yvette. „Deelnemers kunnen dan de gemaakte sushi's meenemen om in het weekeinde tijdens een feestje thuis aan gasten te serveren.

De workshop 'simpel koken' is bedoeld om alleenstaanden, bijvoorbeeld gescheiden vaders, te leren hoe zij een eenvoudige, gezonde en lekkere maaltijd kunnen verzorgen wanneer zij de kinderen over de vloer hebben. Mannen zijn vaak niet gewend te koken en nemen nogal eens hun toevlucht tot een pizza."

Doordeweeks rond het middaguur fungeert De Pantry als lunchroom. Medewerkers van diverse bedrijven en kantoren in en rond het Oude Dorp kunnen er een broodje eten of halen. „Is de pauze aan de korte kant, dan bestaat de mogelijkheid broodjes vooraf te bestellen," zegt Van den Heuvel. „Als broodjes de oven in moeten, dan kost dat extra tijd. Na vooraf bellen, maken we de broodjes klaar en kunnen klanten die meteen meenemen zonder te hoeven wachten."

De Pantry Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Yvette van den Heuvel voor haar lunchroom annex kookstudio 'De Pantry' in de Dorpsstraat van Amstelveen


Yvette is zeer tevreden over haar pand in de Dorpsstraat. Voordat het pand werd geopend, is het verbouwd en heeft het een heel eigen sfeer gekregen. „Het heeft echt alles," zegt ze. „Perfecte ligging, goede parkeermogelijkheden. De tafels en stoelen zijn allemaal verschillend van model. Daar krijg ik leuke reacties op. Het geeft een huiskamerachtige sfeer die goed past bij een kookcafé."

De Pantry is gevestigd aan de Dorpsstraat 51. Als lunchroom is zij open van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 16 uur. Zaterdag en maandag gesloten. De kookstudio is iedere dag beschikbaar op afspraak of voor workshops als vermeld op de website. Info: 020-345.9902 Adres: www.depantry.nl. Kookstudio & Lunchroom 'De Pantry' Dorpsstaat 51 1182 JB Amstelveen (Tekst Amstelveens Weekblad)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.