Bijgewerkt: 19 april 2024

Gratis bibliotheekpassen voor Scholengemeenschap Panta Rhei

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
15-11-2010

Vanmiddag op 15 november 2010 overhandigde wethouder Herbert Raat (VVD) de eerste gratis bibliotheekpas voor Scholengemeenschap Panta Rhei. Onder het toeziend oog van de directeuren Bert de Weerd van Panta Rhei, Christine Kempkes van Amstelland Bibliotheken en de heer Cor Aarts, bestuurslid van Panta Rhei, namen Laura Schutte en Chevana Simon namens de leerlingen de eerste passen in ontvangst.

De wethouder complimenteerde Panta Rhei en Amstelland Bibliotheken met, zoals hij het omschreef, dit fantastische initiatief en prees de partijen, dat ze zo tezamen stappen zetten in het bevorderen van het leesplezier bij leerlingen. “Dat dit een mooi begin mag zijn van een goede samenwerking en veel navolging mag krijgen”, zo wenste Raat.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelland Bibliotheken - 2010)

Wethouder Herbert Raat met de eerste pas samen met Chevana Simon en Laura Schutte. Op de achtergrond staat schooldirecteur Bert de Weerd


“Lezen heeft een positief effect op de woordenschat van leerlingen en deze actie ondersteunt het VMBO onderwijs bij haar ambitie om leerlingen minimaal 1600 kernwoorden aan te leren”, zo vult Bert de Weerd aan. “Een eigen pas stimuleert ook om uit eigen beweging boeken en materialen te ontdekken in het aanbod van Amstelland Bibliotheken“, legt Christine Kempkes uit.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelland Bibliotheken - 2010)

Laura Schutte en Chevana Simon maken direct gebruik van hun bibliotheekpassen


Ook het feit, dat Panta Rhei geen eigen mediatheek meer heeft en nu weer verwerkingsopdrachten kan koppelen aan boeken en er zo ook geen drempels meer zijn voor leerlingen om in aanraking te komen met boeken, heeft meegespeeld bij het besluit om deze actie op te zetten. “Niet onbelangrijk is, dat op deze manier ook de informatievaardigheden en de mediawijsheid van de leerlingen sterk verbetert”, zo besluit Christine Kempkes.

Amstelland Bibliotheken streeft er na om de actie zo breed mogelijk aan te bieden bij alle VMBO scholen in de regio. Het gaat daarbij om leerlingen in het eerste en soms in het tweede leerjaar van het VMBO, de leeftijdgrens is gesteld op 14 jaar. Naast de eerder genoemde voordelen hoeven de leerlingen voor deze gratis pas ook niet de gebruikelijke vijf euro aan administratiekosten te betalen.

Wethouder Raat ging nog even in gesprek met Laura en Chevana en hoorde, dat ze nog geen lid waren en dat dit ‘sinterklaas cadeautje’ mooi van pas kwam. Beiden maakten direct gebruik van de kaart voor hun eerste uitlening. Raat wenste de kinderen veel succes op school en dat ze maar veel gebruik gaan maken van de pas.

“Petje af voor de samenwerking tussen Panta Rhei en de bibliotheek en dat dit anderen mag inspireren om hetzelfde te doen”, zo rondde Raat af. Daar sloten alle aanwezigen zich graag bij aan.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.