Bijgewerkt: 19 maart 2024

Gratis digitale milieubarometer voor duurzame ondernemers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-03-2012

De gemeente Amstelveen verstrekt gratis jaarabonnementen op de digitale milieubarometer voor lokale ondernemers die de stap willen maken naar meer duurzaam ondernemen. Met de milieubarometer krijgen bedrijven en ondernemers meer inzicht in hun energiegebruik en andere milieuprestaties. Ondernemers kunnen hiermee geld besparen én tegelijkertijd bijdragen aan een beter klimaat.  

De milieubarometer is een online instrument van Stichting Stimular en maakt de milieukosten en milieuprestaties van een bedrijf of instelling eenvoudig en snel zichtbaar. Het vergelijkt ook de milieuprestaties van een bedrijf met die van branchegenoten op aspecten zoals energiegebruik, vervoerskosten, bedrijfsafval en grondstoffengebruik. In één oogopslag ziet de ondernemer welke aspecten het zwaarst wegen in zijn bedrijfsvoering en waar hij het snelst kan besparen.

Onnodige bedrijfskosten

CDA-wethouder Jan-Willem Groot van Milieu & Energie: “Meten is weten. Ook bij energiegebruik in een bedrijf. Teveel gebruik betekent onnodige hoge kosten. De milieubarometer helpt de ondernemer snel inzicht te krijgen in zijn overbodige milieukosten. Omdat de gemeente Amstelveen in 2040 energieneutraal wil zijn en samenwerking met inwoners én ondernemers daarin essentieel is, biedt de gemeente daarom een gratis jaarabonnement aan milieubewuste ondernemers op dit handige digitale meetinstrument.”

Belangstelling?

Aanvragen van de milieubarometer kan via www.milieubarometer.nl. Wilt u weten wat de gemeente Amstelveen verder doet aan energiebesparing en CO2 reductie, kijk dan op www.amstelveen.nl/duurzaam.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.