Bijgewerkt: 19 maart 2024

Grote uitslaande brand gewoed in bedrijfspand Uithoorn

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
07-08-2014

Uithoorn - Er heeft op donderdag 7 augustus 2014 een grote uitslaande brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw op een industrieterrein in Uithoorn. In het pand waren meerdere bedrijven gevestigd. De brandweer rukte met groot materieel uit. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel was er sprake van hevige rookontwikkeling.

Rond 7.45 meldde een werknemer van één van de in het bedrijfspand gevestigde bedrijven, dat er verderop rook uit de ramen kwam. De brand bleek te woedden bij Starkozijn, aan de Ondernemingsweg 214 een bedrijf, dat gespecialiseerd is in kunststofkozijnen. Op dat moment was er niemand aanwezig in het bedrijf. De brand greep snel om zich heen. Door de omliggende bedrijven nat te houden heeft de brandweer weten te voorkomen, dat de brand zich uitbreidde naar de omliggende panden. Deze liepen wel rook- en waterschade op.



De rook was in de wijde omgeving te zien en te ruiken. Daarom werd omwonenden die last hadden van de rook geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Rook inademen is nooit gezond. Door de hevige rookontwikkeling was er tijdelijk sprake van verminderd zicht op de N201. Automobilisten werd verzocht hun snelheid aan te passen. De brand was rond 10.30 uur onder controle. De brandweer zal nog enkele uren bezig zijn met nablussen. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Dit zal nader worden onderzocht door de brandonderzoekers van het Team Brandonderzoek (TBO).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.