Bijgewerkt: 23 april 2024

Herontwikkeling winkelcentrum Westwijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Tom Ponjee
13-05-2009

Tom Ponjee raadslid VVD-Amstelveen schrijft in zijn weblog

Onlangs presenteerde het College van B en W van Amstelveen haar plannen voor de verbouwing van winkelcentrum Westwijk. Hierbij komt er meer dan 3000 m² aan winkelruimte bij en worden appartementen in de middeldure en dure huur verwezenlijkt. De VVD Amstelveen is blij met de voorgenomen plannen. De extra winkelruimte is broodnodig, gezien de groeiende bevolking van Amstelveen Westwijk.

Ponjee Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Tom Ponjee raadslid voor de VVD-Amstelveen, lid commissie ruimte, wonen en natuur en A9


Maatschappelijke voorzieningen

De verbouwing van het winkelcentrum biedt ook een uitgelezen kans om een kwaliteitsslag te maken in de maatschappelijke voorzieningen van Westwijk. In de NvU geeft het college aan dat de huisartsen en apotheek een wens tot uitbreiding hebben. In het raadsbesluit vinden wij van deze voorgenomen uitbreiding echter niets terug.

De VVD Amstelveen wil er voor waken dat er na de besluitvorming situaties ontstaan zoals onlangs gebeurde bij Maritsa. Door een dreigend tekort aan huisartsen moet daar nu binnen de al vormgegeven wijk een nieuwe huisartsenpost gerealiseerd worden.

Daarom dient bij de herbouw van winkelcentrum Westwijk volop ruimte worden gegeven aan de uitbreiding van maatschappelijke voorzieningen. Hiervoor moet de gewenste uitbreiding van bijvoorbeeld een huisartsenpost, apotheek en kinderdagverblijf geïnventariseerd worden en ingepast worden in het winkelcentrum.

Een winkelcentrum voor en door Amstelveners

De VVD is het eens met de doelstelling van het college dat dit nieuwe “hart” van Westwijk leefbaar, prettig en veilig moet worden.

Om te zorgen dat de Westwijkers en het winkelend publiek straks tevreden zijn met het nieuwe centrum is het van belang, dat we hen betrekken bij de ontwikkeling van het winkelcentrum. Om hun ideeën te inventariseren kan gedacht worden aan een ideeënbus in het centrum waar het winkelend publiek, de ondernemers en de bewoners hun ideeën kunnen achterlaten.

Indien de gemeente besluit een nieuwe naam te verzinnen voor het vernieuwde wijkcentrum is het wellicht een leuk idee om hier een wedstrijd onder de bewoners van Amstelveen Westwijk aan te koppelen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.