Bijgewerkt: 21 januari 2019

Het Domenica strijktrio treedt op in de St. Urbanuskerk in Bovenkerk

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus
07-09-2018

Klassiek concert in Urbanuskerk in Bovenkerk, 30 september 2018, 15.00 uur. Het Domenica strijktrio, bestaande uit eersteklas musici: Tony Rous –viool,  Suzan Rous – Woelderink – altviool en Mariëtte Landheer – violoncello. Het Domenica trio heeft veel uiterst enthousiast ontvangen concerten gegeven in Nederland, Duitsland en Tsjechië.

Uitgevoerd worden

* het mooie strijktrio van F. Schubert in Bes D581,

* het dramatische c-moll trio L. van Beethoven op.9 no.3,

* en speelse L. Boccherinni  en de Sekvenza van Roman Haas.

 U bent van harte uitgenodigd om in de prachtige ruimte van Urbanuskerk te komen luisteren naar de hoogste kwaliteit van kamermuziek. Komt dus zondagmiddag 30 september 2018 met de hele familie naar de St. Urbanus in Bovenkerk!  De toegang is € 12,50, waarin een consumptie in de pauze is inbegrepen. De kerk is open vanaf 14.15 uur.

Kaarten kunt u via ons secretariaat reserveren: vriendbov.urbanus@gmail.com of onze website www.vriendenbovenkerkseurbanus.nl Let op! Tijdens onze Open Monumentendagen op 8 en 9 september 2018 alsmede tijdens de feestelijke ingebruikname van ons gerenoveerde Anneessens orgel op 16 september vanaf 14.30 verkopen wij ook de kaarten voor dit concert.

Foto Amstelveen
(Bron Domenica trio - 2018)

Vlnr.: Mariëtte Landheer, Tony Rous en Suzan Rous, de leden van het Domenica strijktrio in mei 2018De musici: Tony Rous – Viool, won op 14 jarige leeftijd een wedstrijd voor jonge violisten in Ustí (Tsjechische republiek) en genoot zijn opleiding aan de conservatoria van Brno en Praag. Hij vervolgde zijn studie in Brussel bij Prof. Poulet en studeerde later barokviool bij Sigiswald Kuikens.

Vanaf 1969 was hij tweede concertmeester van het staatskamerorkest in Pardubice. Vanaf 1976 tot 2010 was hij eerste violist in het Koninklijke Concertgebouworkest te Amsterdam. Tony was jarenlang primarius van het Amsterdamse strijkkwartet en het Florestan ensemble, die klassieke en romantische kamermuziek speelden op historisch authentieke instrumenten. Tegenwoordig is hij lid van het Tsjechisch baroktrio en het Domenica consort. Met al deze ensembles gaf hij ontelbare concerten in verschillende Europese landen en de Verenigde staten.

Suzan Rous – Altviool. Suzan begon met vioollessen bij haar vader, Tony Rous, op heel jonge leeftijd. Later is zij overgegaan op altviool en studeerde zij bij Jürgen Kussmaul aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Met het Prinsekwartet studeerde zij aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en gaf zij concerten in Nederland en het buitenland. Tot 2008 maakte Suzan deel uit van het orkest van het Nationaal Theater in Praag. Tegenwoordig is Suzan altvioliste van het Domenica consort. Naast haar kamermuziekactiviteiten remplaceert zij regelmatig bij Nederlandse Symfonieorkesten en het Combattimento Consort Amsterdam.

Mariëtte Landheer – Violoncello. Mariette kreeg haar eerste cellolessen op Curaçao, waar ze het grootste gedeelte van haar jeugd doorbracht. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar ze haar solistendiploma behaalde. Tijdens haar studie werd ze aangesteld als celliste bij het Rotterdams Philharmonisch orkest. Later legde ze zich toe op kamermuziek. Met het ensemble ‘Les Quatre’ treedt ze veelvuldig op in binnen- en buitenland. Mariëtte heeft een lespraktijk in Bilthoven en is cellodocent aan de Amstelveense muziekschool. Adres: Noorddammerlaan 126, 1187 AG AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.