Bijgewerkt: 18 april 2024

Hou je buurt schoon en grijp de grijper!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-04-2012

Hou je buurt schoon en grijp de grijper!

Is het zwerfafval bij u in uw straat ook voor u een doorn in het oog? En wilt u zich inzetten als Zapper (ZwerfAfvalPrikker) bij u in de buurt? Voor de mensen die zich willen inzetten om ook af en toe een uurtje te willen 'prikken' in de buurt stelt de Gemeente Amstelveen gratis materiaal beschikbaar in de vorm van een grijper en een vuilniszak.

In de gemeente Amstelveen zijn al Zappers actief om de buurten schoon te houden, maar zij kunnen nog veel steun gebruiken. Vele handen maken immers licht werk. Zo dragen de gemeente en de buurtbewoners gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de buitenruimte.

grijptang  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een grijptang is ideaal om afval zonder te bukken verzamelen en het is ook hygiënisch, want je moet het afval niet met de hand aanraken


Naast de Zappers zijn ook diverse scholen actief met het schoonhouden van hun wijk. Leerlingen van Panta Rhei, voortgezet onderwijs, zetten zich al bijna twee jaar in door wekelijks de buurt rondom de school schoon te houden.

Ook basisscholen Joost van den Vondel, Triangel en Roelof Venema zijn jaarlijks van de partij om mee te doen aan de zwerfafvalacties die door de gemeente, in samenwerking met Cardanus, worden georganiseerd.

De grijpers en de vuilniszakken voor Zappers zijn af te halen, zolang de voorraad strekt, op:

28 april 2012 bij het Keyzer Karelpark in de Buurtkamer aan de Van der Hooplaan 180 van 10.30 uur tot 11.30 uur.

12 mei bij Wijkcentrum Alleman, den Bloeyenden Wijngaert 1, van 10.30 uur tot 11.30 uur

19 mei  op het Afvalbrengstation, Grutterij 26, van 10.30 uur tot 11.30 uur

8, 10 en 15  mei op Speelboerderij Elsenhove, Bankrasweg 1, van 14.00 uur tot 17.00 uur

Kiest u er echter voor om bijvoorbeeld enkele keren per jaar een zwerfafvalactie te houden met uw medebewoners in uw straat, of flat dan kunt u een e-mail sturen naar nme@amstelveen.nl . De gemeente helpt u dan verder aan de benodigde materialen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.