Bijgewerkt: 29 maart 2024

Houd indringers buiten de deur

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-08-2011

Burgemeester Van Zanen en Eigen Haard bestuurder Van den Berg Jeths monteerden op maandag 22 augustus 2011 de eerste gratis deurkierstandhouder in de woning van de Amstelveense mevrouw Van der Zijden. Hiermee is de aftrap gegeven van het inbraakpreventieproject dat deurkierstandhouders gratis beschikbaar stelt aan Amstelveense ouderen met een huurwoning en een minimum inkomen.

deurkierstandhouder Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Burgemeester Van Zanen en Eigen Haard bestuurder Van den Berg Jeths monteren de deurkierstandhouder


De gemeente werkt samen met politie, woningcorporatie Eigen Haard (voorheen Woongroep Holland), Stichting Belklus en leverancier Probin Aalsmeer om gratis een deurkierstandhouder te monteren bij minder draagkrachtige 65-plussers en gehandicapten. Ervaring heeft geleerd dat ouderen en gehandicapten extra kwetsbaar zijn voor woninginbraken en regelmatig het doelwit zijn van het binnendringen met smoezen.

Gratis deurkierstandhouder aanvragen?

Oudere inwoners en gehandicapten van Amstelveen met een huurwoning komen in aanmerking voor een gratis deurkierstandhouder. Zij kunnen zich daarvoor iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur aanmelden bij de Belklus, telefoon (020) 647 10 89 of 06 – 54 34 03 70. Tot nu toe hebben zich meer dan 200 geïnteresseerden aangemeld. Wegens de grote belangstelling kan de wachttijd oplopen tot enkele dagen voor de deurkierstandhouder bij aanmelders thuis gemonteerd wordt.

deurkierstandhouder Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Mevrouw Van der Zijden met haar certificaat, tussen burgemeester Van Zanen en Van den Berg Jeths


Samenwerken aan inbraakpreventie

De gemeente Amstelveen, politie Amsterdam-Amstelland en Justitie werken nauw samen om Amstelveense inwoners bewuster en weerbaarder te maken tegen inbraak(pogingen) en indringers. Zij organiseren regelmatig bijeenkomsten en activiteiten om informatie te verstrekken over woninginbraken en inbraakpreventie. Belangstelling hiervoor is groot. Het project Deurkierstandhouder, een initiatief in samenwerking met Eigen Haard, sluit aan bij de inbraakpreventiecampagne.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.