Bijgewerkt: 24 april 2024

In Middenwaard komen maximaal 225 woningen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-12-2009

B en W wijzigen uitgangspunten Middenwaard/Marne

Het bouwprogramma voor Middenwaard/Marne is teruggebracht van bijna 300 naar maximaal 225 woningen. Hiervan zijn minimaal 75 sociale huurwoningen. De verlaging van het woningbouwprogramma levert tevens meer groen en buitenruimte binnen het plangebied.

De gemeenteraad besluit naar verwachting op 16 december over de Nota van Uitgangspunten (NvU) Middenwaard/Marne.

Het totale woningbouwprogramma omvat in de gewijzigde voorstel van het College van B en W maximaal 225 woningen. Het aantal sociale huurwoningen is naar beneden bijgesteld tot minimaal 75. Het aantal woningen in de kernvoorraad blijft gelijk, namelijk 50. Marktwoningen in gestapelde bouw zijn in aantal naar beneden bijgesteld tot 112 appartementen. De 38 grondgebonden woningen blijven ongewijzigd.

De sociale huurwoningen worden als eerste gebouwd, in overeenstemming met het beleid om in deze periode van recessie de bouw van betaalbare woningen, waar mogelijk, te stimuleren.

Middenwaard Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Het bouwprogramma voor Middenwaard/Marne is teruggebracht van bijna 300 naar maximaal 225 woningen


Ruimtelijk gezien betekent de aanpassing dat aan de Marne de beoogde woningbouwlocatie op de plek van de huidige Willem Alexanderschool vervalt. Verder kan in de volgende fase, bij het Programma van Eisen, de bouwhoogte van één of meerdere woningbouwlocaties op de Middenwaard naar beneden bijgesteld. Bij het onderzoek hiernaar is van belang wat het meest optimale resultaat oplevert voor de bezonning en het behoud van uitzicht.

De aanpassing van het woningbouwprogramma betekent tevens dat er meer ruimte in het plangebied overblijft voor groen en buitenruimte. Ook betekent het een afname in opbrengsten voor de gemeente.

De aanpassing is het gevolg van reacties van omwonenden en zorgen die raadsleden hebben geuit in de vergadering van de commissie Ruimte, wonen en natuur van 1 december. Wethouder Ruimte, bouwen en wonen, Remco Pols: “Met deze aanpassing komt het College van B en W tegemoet aan de opmerkingen van de omwonenden en daarmee kan het draagvlak voor deze plannen in de gemeenteraad toenemen”.

B en W hebben verder besloten om in de volgende stap van de procedure, het opstellen van het Programma van Eisen (PvE) Middenwaard/Marne, anders dan gebruikelijk opnieuw een volledige participatieronde te doen. Daarmee worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om op de nadere uitwerking van de plannen te reageren voordat de aanbesteding bij marktpartijen plaatsvindt.

Ook krijgt de gemeenteraad nogmaals gelegenheid om zich over het PvE uit te spreken.

De gemeenteraad besluit naar verwachting op 16 december 2009 over de gewijzigde NvU Middenwaard/Marne.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.