Bijgewerkt: 19 april 2024

Indië-Lezing 2016 in Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
08-02-2016

Thema: 'Kinderen van Japanse vaders, kinderen met een geschiedenis.' De 5e Indië-Lezing vindt plaats op dinsdag 8 maart 2016, 14.00 uur in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het thema staat in het teken van Japans-Indische nakomelingen en de middag wordt geopend door dr. Aya Ezawa, sociologe en docent aan de Universiteit van Leiden. Zij zal een beeld schetsen van de Japans-Indische nazaten.

Foto Amstelveen




Na haar inleiding zal de heer Silfraire Delhaye, voorzitter van het Indisch Platform, zijn persoonlijk verhaal vertellen. Deze middag wordt de film 'Arigato' vertoond. Tijdens de tafeldiscussie vraagt moderator Wim Manuhutu aan zijn gasten over het kind zijn met een geschiedenis. Hoe ga je om met je achtergrond die verweven is met oorlogsgebeurtenissen en herinneringen aan die tijd? Ga je op zoek naar je roots, of juist niet? De muzikale omlijsting wordt verzorgd door ‘Young Released’.

De Indië-Lezing wordt georganiseerd door: Indiëherdenking Amstelveen, Stichting 4/5 mei comité Amsterdam Zuidoost, het Indisch Herinneringscentrum, Stichting De Brug, Stichting Gastdocenten WOII, werkgroep Zuidoost-Azië en Stichting Nusantara. Toegang gratis na aanmelding : info@indischherinneringscentrum.nl Waar: Theaterzaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 43, 1011 DK Amsterdam



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.