Bijgewerkt: 23 juli 2019

Informatiebijeenkomsten van GVB over Openbaar Vervoer in Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
12-05-2016

Dinsdag 17 en woensdag 18 mei in 2016 Pakhuis de Zwijger

Met de komst van de Noord/Zuidlijn verandert het Amsterdamse openbaar vervoer netwerk, ondergronds en bovengronds. Dit betekent, dat een aantal tram- en buslijnen in de toekomst nieuwe routes krijgen. Alhoewel anders afgesproken staat de route van tramlijn 5 ook ter discussie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Amstelveense gemeenteraadsleden: 'Het GVB zich goed moet voorbereiden op de ingebruikname van de Noord-Zuidlijn. Daarbij zullen tram- en buslijnen worden aangepast aan de hand van OV-lijnennetvisie 2018. In deze leidraad staat nergens vermeld, dat tramlijn 5 een ander eindpunt in Amsterdam zou moeten gaan krijgen'


Stadsregio Amsterdam heeft het GVB als opdracht gegeven om na te denken over de inrichting van een aangepast OV netwerk in Amsterdam. Om het netwerk in te richten is het GVB op zoek naar concrete input vanuit gebruikers. Wat heeft uw voorkeur? Wilt u, dat de route van tramlijn 5 ongewijzigd blijft?  Kom langs, en laat het GVB en de Stadsregio Amsterdam weten wat uw mening is. Meer informatie over het programma vindt u op https://dezwijger.nl/programma/puzzel-mee-aan-het-gvb-netwerk. Let op: u moet zich hier ook aanmelden voor de bijeenkomst.

Programma

Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 17 mei en woensdag 18 mei 2016. Als deelnemer heeft u de keuze om deel te nemen aan 1 van de 3 rondes.

Dinsdag 17 mei

•16:00 – 18:00 Ronde 1

•19:00 – 21:00 Ronde 2

Woensdag 18 mei

•18:30 – 21:00 Ronde 3

De bereikbaarheid van Pakhuis de Zwijger is optimaal. Met de auto ligt Pakhuis de Zwijger op nog geen vijf minuten van de Amsterdamse A10 Ring Noord (afslag S116) en de Piet Heintunnel (afslag S114 Zeeburg/Artis). Openbaar vervoer: Vanaf Amsterdam Centraal Station neemt u tram 26 richting IJburg, en stapt u uit bij halte Kattenburgerstraat. U kunt ook bus 48 richting Borneo Eiland nemen en uitstappen bij halte Kattenburgerstraat. Adres: Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam. Pakhuis de Zwijger is een unieke culturele organisatie die sinds de deuren in 2006 werden geopend is uitgegroeid tot hét onafhankelijke platform van en voor de stad Amsterdam en haar inwoners.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.