Bijgewerkt: 18 april 2014

Jeugdbrandweer op bezoek bij Schouwburg Amstelveen

Nieuws -> Schouwburg

Bron: Schouwburg Amstelveen
09-12-2011

Zondag 18 december 2011 speelt de jeugdtheatervoorstelling Spuit Elf (4+) in Schouwburg Amstelveen. De Jeugdbrandweer van Amstelveen zal deze dag ook aanwezig zijn om alle kleine bezoekers kennis te laten maken met een echte brandweerauto.

Wie altijd al eens een brandweerauto van dichtbij heeft willen zien en heeft willen weten hoe een brand nou precies geblust wordt, kan zondag 18 december naar Schouwburg Amstelveen komen.

Spuit Elf Amstelveen
(Foto Joey Buddenberg - 2011)

Spuit Elf


De Jeugdbrandweer van Amstelveen zal hier tussen 13.00 en 16.00 uur alle vragen beantwoorden en de auto van binnen en buiten laten zien. De Jeugdbrandweer bestaat uit jongens en meisjes van 12 t/m 18 jaar die veelal in opleiding zijn voor echte brandweermannen en –vrouwen. 

Aansluitend kunnen kinderen en hun ouders naar Spuit Elf (4+) van Theater Terra gaan kijken, om 14.00 of 16.00 uur. Deze familiemusical gaat over een olifantje dat, net als grote olifanten, bij de brandweer wil. Het verhaal over de grote heldendaden van de kleine brandweerman is van Harmen van Straaten, die meer dan 250 kinderboeken schreef en illustreerde.

Speciaal voor deze familiemusical schreef en illustreerde Van Straaten een nieuw boek dat in september 2011 is verschenen. Na afloop van de voorstellingen zal Harmen van Straaten boeken en cd's signeren. Voor meer informatie en kaartverkoop, zie www.schouwburgamstelveen.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.