Bijgewerkt: 24 juli 2019

Kinderopvangtoeslag voor alle ouders omhoog in 2016

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
08-09-2015

Voor alle werkende ouders gaat de kinderopvangtoeslag vanaf 1 januari 2016 omhoog. Ouders ontvangen voor elk kind, dat naar de opvang gaat meer kinderopvangtoeslag. Dit schrijft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag aan de Tweede Kamer.

Zo wordt de kinderopvang voor een gezin, bijvoorbeeld een politieagent die voltijd werkt en een verpleegkundige die drie dagen in de week werkt, ruim 100 euro per maand goedkoper. Dat geldt als zij twee kinderen hebben die drie hele dagen naar de opvang gaan. Als kinderen twee dagen naar de opvang gaan, betalen de ouders 70 euro per maand minder. Hetzelfde gezin, dat alleen gebruikt maakt van drie dagen BSO betaalt ruim 50 euro minder. Voor ouders met een laag inkomen geldt dat de overheid maximaal 94 % van de kosten van de kinderopvang vergoedt.

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2015)

Lodewijk Asscher, (PvdA) minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, viceminister-president


Jonge ouders zitten in de drukste fase van hun leven. Het kabinet vindt het belangrijk, dat zij werk en privé goed kunnen combineren. Goede en betaalbare kinderopvang helpt daarbij. Minister Asscher: 'Goede kinderopvang biedt een vertrouwde en veilige omgeving gericht op de ontwikkeling van je kind. Daar breng je als werkende ouder met een gerust hart je kind naar toe. De kinderopvang heeft meerwaarde voor ouders en kinderen. Van die meerwaarde moeten ouders en kinderen gebruik kunnen maken.'

De verhoging van de kinderopvangtoeslag kost 290 miljoen euro structureel per jaar. De maatregel staat in de begroting die het ministerie met Prinsjesdag openbaar maakt. Asscher stuurt de maatregel nu naar de Tweede Kamer, zodat het begin volgend jaar al in kan gaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.